Στην εκπομπή One Report μίλησε ο πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο άλλοτε υπουργός Ενέργειας του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης Τσίπρα, εξήγησε, πως χάθηκε ο Greek Stream. Ο αγωγός που θα διοχέτευε φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Ελλάδα, η οποία με τη σειρά της θα το διοχέτευε στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

«Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ευρώπη, πάνω από 2 δις δολάρια επένδυση. Θα συμμετείχαμε κατά 50% στην ιδιοκτησία και τη διαχείριση του αγωγού, χωρίς να βάλουμε ούτε ένα ευρώ» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «θα δημιουργούνταν 20.000 θέσεις εργασίας, ενώ το δημόσιο θα είχε ετήσια κέρδη πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ».

Πέραν των άλλων, ο αγωγός, θα προσέδιδε μια ουσιαστική «γεωστρατηγική και οικονομική αναβάθμιση της χώρας στην ευρύτερη περιοχή».

Όπως εξήγησε ο κ. Λαφαζάνης, όμως, «η τότε κυβέρνηση φοβόταν τις πιέσεις. Τους έλεγα ότι δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις. Είμαστε χώρα και όχι χώρος».

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια της συμφωνημένης αυτής επένδυσης. «Το σχέδιο εγκαταλείφθηκε σιωπηρά και σε συνέχεια με την αντιρωσική πολιτική και το μένος που έβγαλε η κυβέρνηση προς την Ρωσία, χάθηκε οριστικά μια σπουδαία επένδυση» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο