Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Αθήνα: Περισσότερες από 2.000 οι αιτήσεις στις ασφαλιστικές

Σεισμός στην Αθήνα: Περισσότερες από 2.000 οι αιτήσεις στις ασφαλιστικές

Ξεπερνούν τις 2.000 οι αιτήσεις αποζημίωσης στις ασφαλιστικές μετά τον ισχυρό σεισμό που τράνταξε την Αθήνα, των 5,2 Ρίχτερ.

Ξεπερνούν τις 2.000 οι αιτήσεις αποζημίωσης στις ασφαλιστικές μετά τον ισχυρό σεισμό που τράνταξε την Αθήνα, των 5,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, από τις 2.000 αιτήσεις αποζημίωσεις, οι περίπου 1.700 αφορούν κατοικίες και οι υπόλοιπες 300 επιχειρήσεις.

Από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις της αγοράς φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές οι ζημιές είναι περιορισμένης έκτασης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια διαχείρισης ζημιών καταστροφικών κινδύνων και να συνδράμουν τους ασφαλισμένους πελάτες τους όπως το πράττουν σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση ζημιών από σεισμό, πλημμύρα, δασικές πυρκαγιές κ.λπ.

Σημειώνεται πως η  ασφαλιστική αγορά παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου της μετασεισμικής δραστηριότητας, ενώ θα ακολουθήσει συγκεντρωτική αναφορά από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με αναλυτικά στοιχεία επί του πλήθους των ζημιών που θα έχουν δηλωθεί και την πρόβλεψη του ποσού των αποζημιώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η ασφάλιση αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο μηχανισμό κάλυψης των οικονομικών επιπτώσεων ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις παραμένουν στο πλευρό των ασφαλισμένων παρέχοντας υπηρεσίες εξυπηρέτησης μετά από κάθε συμβάν μικρής ή μεγάλης έκτασης καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΕΕ.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024