Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περπατώντας την καλοκαιρινή Αθήνα με το βιβλίο του Αλέκου Λιδωρίκη

Περπατώντας την καλοκαιρινή Αθήνα με το βιβλίο του Αλέκου Λιδωρίκη

Την ευκαιρία να φέρουν ξανά στην μνήμη τους κάποια από τα ιστορικά στοιχεία μνημείων και κτηρίων της Αθήνας, αλλά και να διαβάσουν ιστορίες για γειτονιές της, δίνει το βιβλίου του δημοσιογράφου Αλέκου Λιδωρίκη, με τίτλο «Αθήνα- Περιηγήσεις και Ίχνη»

Την ευκαιρία να φέρουν ξανά στην μνήμη τους κάποια από τα ιστορικά στοιχεία μνημείων και κτηρίων της Αθήνας, αλλά και να διαβάσουν ιστορίες για γειτονιές της, δίνει το βιβλίου του δημοσιογράφου Αλέκου Λιδωρίκη, με τίτλο «Αθήνα- Περιηγήσεις και Ίχνη» (που επανακυκλοφόρησε σε δεύτερη έκδοση από τις Εκδόσεις «Παρουσία»), σε όσους δεν φύγουν για διακοπές και έχουν τη διάθεση να κάνουν βόλτες σε μια πόλη που αποκτά πάντα μια διαφορετική όψη όταν μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Περιηγήσεις από την Πλατεία Κολωνακίου, μέχρι την Πλατεία Πρωτομαγιάς, τον πεζόδρομο της Αδριανού, το σπιτάκι της Λυσίου αλλά και σε Μουσεία της πρωτεύουσας και αρχαιολογικούς χώρους. Περιηγήσεις σε μέρη όπου χτυπά η «καρδιά» της πόλης και της νεολαίας όπως η Πλατεία Αγίας Ειρήνης και η περιοχή του Ψυρρή κλπ. Περιηγήσεις με το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, σε  Στοές της Αθήνας με στοιχεία από το Λονδίνο και το Παρίσι, στο μετρό της πόλης, στη μακροβιότερη θεατρική σκηνή της Αθήνας που δεν είναι άλλη από το Θέατρο Μουσούρη και στην Στοά των Εμπόρων, που ζωντάνεψε ξανά πολλά χρόνια εγκατάλειψης. Ο συγγραφέας στις περιηγήσεις του στη  πόλη συνομίλησε και κατέγραψε αναμνήσεις ανθρώπων που συνάντησε στις περιηγήσεις τους, ανθρώπων που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε μια Αθήνα.

Ο Αλέκος Λιδωρίκης ξεκίνησε τη δημοσιογραφία, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το Master of Arts στη Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου στο University of Westminster (MA). Εργάζεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλύπτοντας οικονομικά θέματα, ενώ αρθρογραφεί σε εφημερίδες και ιστοσελίδες για θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024