Απάντηση στο θέμα των συντάξεων των 24.000 ευρώ και στα όσα υποστηρίζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έδωσε ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, τονίζοντας ότι δεν έχουν δοθεί τέτοιες συντάξεις.

«Αυτά που λέει ο κ. Βρούτσης δεν είναι αληθή. Δεν έχουν δοθεί τέτοιες συντάξεις, αμφιβάλλω αν έχει δοθεί καμία», υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στον «Realfm 97,8» και πρόσθεσε ότι «επόπτευα τη λειτουργία, δεν χορηγούσα συντάξεις. Όταν διαπίστωσα ότι προκύπτουν συντάξεις μεγαλύτερες κατά την εφαρμογή της μεταβατικής περιόδου είπα ότι δεν θα καταβληθούν τέτοιες συντάξεις. Μάλιστα, υπάρχει αγωγή από δικαιούχο υψηλής σύνταξης κατά στελεχών του ΕΦΚΑ διότι δεν της χορήγησαν το ύψος αυτό. Είναι αποδεδειγμένα αυτά που λέω γιατί ο ΕΦΚΑ δεν κατέβαλε αυτές τις συντάξεις».

Ο ίδιος υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «η διόρθωση αυτή θα γινόταν νομοθετικά, μέσα στην πρόωρη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου, δεν μας δόθηκε ο χρόνος να νομοθετήσουμε. Στην εφαρμογή του νόμου βλέπαμε πράγματα και τα βελτιώναμε. Δεν πρόκειται για μεγάλο όγκο συντάξεων, πρόκειται για περιθωριακές περιπτώσεις που όμως δεν ήταν και για εμάς ορθό να καταβληθούν τόσο υψηλές συντάξεις και θα έμπαινε αυτό το όριο, το δωδεκαπλάσιο του ύψους της εθνικής σύνταξης».

Παράλληλα, με αφορμή τη δήλωση Βρούτση περί «λογιστικής αλχημείας» στον ΕΦΚΑ, ο κ. Πετρόπουλος σχολίασε: «Εκείνο που λέει ο κ. Βρούτσης είναι ότι σκοπίμως δεν βγάζαμε συντάξεις για να εμφανίζουμε πλεόνασμα, και αυτή είναι η αλχημεία. Είχε πει μάλιστα ότι θα πήγαινε στον Εισαγγελέα τα σχετικά στοιχεία για να διωχθούμε ποινικά και εγώ προσωπικά. Περιμένω να το κάνει, δεν το κάνει γιατί εκείνο που καταλαβαίνει τελικά είναι ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα έλεγε και γι’ αυτό το λόγο ούτε τον λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου θα πάει να καταργήσει γιατί δεν θα μπορέσει να βγάλει συντάξεις».

Ο κ. Βρούτσης είπε ότι δεν είναι εύκολο να χαλάσεις τον νόμο Κατρούγκαλου, τον έχουμε φτιάξει τόσο καλά και δόλια εμείς που δεν του επιτρέπουμε να τον καταργήσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να τον αλλάξει διότι θα φέρει τεράστια κοινωνική αναστάτωση και ζημία στους ασφαλισμένους και δεν το αντέχει κοινωνικά και επειδή δεν μπορεί να καταβάλει συντάξεις κάθε μήνα. Καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και όχι τις ιδεοληψίες τους, θα αντιλαμβάνονται ότι αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι άξιο προστασίας και δεν είναι εύκολο, επειδή έτσι τους ήρθε στο μυαλό, να καταργήσουν κοινωνικά δικαιώματα», συμπλήρωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr