Στην εκπομπή One Line Weekend βρέθηκε καλεσμένος ο Κώστας Γρίβας, αναπληρωτής καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου μίλησε για τις νέες τουρκικές προκλήσεις και για το ποια στάση πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία.

«Είναι γεγονός ότι μπαίνουμε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη φάση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», δήλωσε ο κύριος Γρίβας και τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να κρατήσει μια ξεκάθαρη στάση τόσο απέναντι στην Τουρκία όσο και απέναντι στην ΕΕ και στις ΗΠΑ, ότι δηλαδή, «αν παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή θα υπάρξει στρατιωτική αντιπαράθεση από πλευράς Ελλάδας, μόνο έτσι θα φρενάρει ο τουρκικός ιμπεριαλισμός».

Σύμφωνα με τον κύριο Γρίβα, «η Τουρκία τεστάρει αυτή τη στιγμή τις ελληνικές αντιδράσεις» και εκτιμά πως «αν δει συμβιβαστική διάθεση από την ελληνική πλευρά, τότε θα προχωρήσει σε ενέργειες αμφισβήτησης της ελληνικής υπόστασης».

Τέλος, επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όσον αφορά το ελληνοτουρκικό και πως πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο