Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ζωή χωρίς τον Φορτούνη

Η ζωή χωρίς τον Φορτούνη

Ο Oλυμπιακός, με το 0-0 και ενόψει της ρεβάνς του Καραϊσκάκη επιβεβαίωσε ότι αυτός είναι το φαβορί. Σίγουρα οι φίλοι του, τον περίμεναν καλύτερο

Ο Φορτούνης, δεν είναι Μέσι. Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο γκολ με την Αρμενία, θύμισε τον αργεντίνο άσο. Ο Ολυμπιακός, δεν είναι Μπαρτσελόνα. Ο Κώστας Φορτούνης είναι για τον Ολυμπιακό ό,τι ο Λιονέλ Μέσι για την Μπαρτσελόνα. Να γυρίσει πίσω να πάρει την μπάλα. Να τη κατεβάσει. Να την αλλάξει και να παίξει το ένα-δύο. Να βγάλει την κάθετη. Να εκτελεί τα στημένα. Να δίνει ασίστ. Να σκοράρει μέσα κι έξω από το κουτί. Ολα αυτά, προσδιορίζονται με μία λέξη. Αναντικατάστατος. Ο Ολυμπιακός είχε κι άλλα θέματα, την Τρίτη το βράδυ στο Πλζεν. Θέματα που λύνονται. Και θα λυθούν. Η ομάδα μετράει τα πρώτα 90 λεπτά της σεζόν. Κι ένα παιχνίδι στο οποίο κυριαρχούσε η σκοπιμότητα, στο 100%. Τι άλλο να ψάξεις να βρεις Ιούλιο μήνα, πλην του αποτελέσματος; Χρόνος για να μονταριστεί και να ρολάρει η ομάδα υπάρχει. Δεύτερη ευκαιρία σε ζευγάρι που παίζεται η πρόκριση δεν υπάρχει.

Ρεβάνς

Ο Oλυμπιακός, με το 0-0 και ενόψει της ρεβάνς του Καραϊσκάκη επιβεβαίωσε ότι αυτός είναι το φαβορί. Σίγουρα οι φίλοι του, τον περίμεναν καλύτερο. Η τριάδα των χαφ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Ούτε δημιουργικά (καθώς ο Βαλμπουενά είχε εγκλωβιστεί) ούτε ανασταλτικά. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε κανένα πρόβλημα να το αλλάξει ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Καμαρά και να δικαιωθεί. Ο Ομάρ ταλαιπωρήθηκε. Ο τραυματισμός του Αβραάμ στέρησε μία αλλαγή. Με ημιτελείς πρσπάθειες οι δύο εξτρέμ. Είπαμε. Για τα πρώτα 90 λεπτά της σεζόν πρόκειται. Και δεν είχες καμία μπυραρία απέναντί σου. Επτά βαθμούς έκανε πέρυσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η Βικτόρια. Οταν η πρωταθλήτρια Ελλάδος δεν έκανε κανέναν. Η Βικτόρια τα βασικά του ποδοσφαίρου τα ξέρει και ξέρει να τα κάνει καλά. Είναι σαφώς, πιο έτοιμη, είναι συμπαγής, έχει πλάνο, έχει υπομονή, ψάχνει τη φάση για να στην κάνει.

Ποιότητα

Η πρόκριση ωστόσο είναι θέμα Ολυμπιακού. Και μόνο. Είναι η έδρα, είναι η διαφορά ποιότητας, είναι ότι εκ των πραγμάτων κάποια πράγματα θα βελτιωθούν. Δίπλα στον Σεμέδο (που τρώει παιδιά) στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μεριά. Μπορεί την Τρίτη να μην του βγήκε το παιχνίδι, αλλά τον Βαλμπουενά δεν τον φοβάσαι. Πέρα από την ποιότητα, είναι ο ποδοσφαιρικός εγωισμός που τον διακρίνει σε όλη την καριέρα του. Ξέρεις ότι θα μπει στο γήπεδο και θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει. Οπως φάνηκε, όμως, ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να παίζει χωρίς τον Φορτούνη, όπως με τον Φορτούνη. Είναι παράλογο και άδικο να ζητάει κανείς από τον Βαλμπουενά να κάνει όλα όσα έκανε ο αρχηγος. Δεν είναι τυχαίο ότι η εικόνα των Ερυθρόλευκων άλλαξε, μόλις άλλαξε ο σχηματισμός σε 4-3-3. Φορτούνης, δεν θα υπάρχει για τους έξι προσεχείς μήνες και την ιστορία είναι υποχρεωμένοι να τη γράψουν οι παρόντες.

Φαβορί

Και χωρίς τον Φορτούνη μπορεί να παίξει καλά ο Ολυμπιακός. Πολύ καλύτερα απ’ ό,τι το βράδυ της Τρίτης. Η παρουσία του Σεμέδο, ενός ποδοσφαιριστή που αποτελεί πολυτέλεια για τα δεδομένα της Σούπερλιγκ, δίνει όγκο και ασφάλεια στο κέντρο της άμυνας. Στην επίθεση σύντομα θα ενσωματωθεί ο Ελ Αραμπί. Οι Ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να το πάνε βήμα – βήμα. Να ψάχνουν ταυτόχρονα και το αποτέλεσμα και τη βελτίωση. Φορτούνης δεν υπάρχει, αλλά υλικό υπάρχει. Το 4-3-3 που λέγαμε αλλά και το 4-4-2 ταιριάζουν πλέον περισσότερο. Θα είναι εντελώς παράλογο να έχεις υψηλές απαιτήσεις στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, που ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του. Δεν θα είναι εύκολη η απεξάρτηση από τον αρχηγό. Θέλει τον χρόνο της. Ο Ολυμπιακός οφείλει να τον ξεπεράσει χωρίς απώλειες. Αρχής γενομένης από τη ρεβάνς της Τρίτης. Είναι το φαβορί και οωφείλει να το αποδείξει.

Εχει την πλάκα του πάντως να αρπάζονται στη Βουλή ο Ραγκούσης (ΩΣ βουλευτής
του ΣΥΡΙΖΑ) με τον Χρυσοχοΐδη (ΩΣ υπουργό
της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας).

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024