Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη δίνη του καύσωνα η Ευρώπη: Θερμοκρασίες - ρεκόρ «σαρώνουν» τη Γηραιά Ηπειρο

Στη δίνη του καύσωνα η Ευρώπη: Θερμοκρασίες – ρεκόρ «σαρώνουν» τη Γηραιά Ηπειρο

Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό, την ώρα που οι κυβερνήσεις εκδίδουν σχετικές προειδοποιήσεις

Στο έλεος του καύσωνα βρίσκονται χώρες της Κεντρικής και της Δυτικής Ευρώπης, καθώς ο υδράργυρος σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ για την εποχή. Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό, την ώρα που οι κυβερνήσεις εκδίδουν σχετικές προειδοποιήσεις.

Η Γερμανία έσπασε σήμερα ένα νέο απόλυτο ρεκόρ ζέστης με τα θερμόμετρα να δείχνουν 42,6 βαθμούς Κελσίου, στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος τύπου της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (DWD).

Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο Λίνγκεν στην Κάτω Σαξονία καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 40,5°C που καταγράφηκε χθες στο Γκάιλενκιρχεν, επίσης στο δυτικό τμήμα της χώρας, τόνισε η DWD με ανάρτηση στο twitter.

Το Παρίσι κατέρριψε, επίσης, σήμερα το ιστορικό ρεκόρ ζέστης, που είχε καταγραφεί πριν από 70 χρόνια, με τον υδράργυρο να έχει εκτοξευθεί στους 42,4 βαθμούς Κελσίου στις 15.20 τοπική ώρα, στον σταθμό Παρίσι-Μονσουρί, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Météo-France.

Το ρεκόρ είχε καταρριφθεί από νωρίς το απόγευμα με 41 βαθμούς Κελσίου.

Από την έναρξη των μετρήσεων το 1873, στο Παρίσι ο υδράργυρος δεν είχε υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου παρά μονάχα μία φορά, την 28η Ιουλίου του 1947 με 40,4 βαθμούς Κελσίου.

Στο υψηλότερο επίπεδο για τον μήνα Ιούλιο ανήλθε σήμερα, Πέμπτη, ο υδράργυρος στη Βρετανία, φθάνοντας στους 36,9 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας (Met Office).

Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Χίθροου, στο Λονδίνο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Ιουλίου, των 36,7 βαθμών Κελσίου, επισημαίνει το Met Office σε μήνυμά του στο Twitter.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι παραμένει πολύ πιθανό η Βρετανία να σπάσει το ρεκόρ θερμοκρασίας όλων των εποχών, των 38,5 βαθμών Κελσίου.

Στην Ολλανδία, η θερμοκρασία σκαρφάλωσε σήμερα στους 40 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά στα χρονικά, ανακοίνωσε το μετεωρολογικό ινστιτούτο της χώρας KNMI.

Ο υδράργυρος ανήλθε στους 40,4 βαθμούς Κελσίου στον ολλανδικό νότο, καταρρίπτοντας το εθνικό ρεκόρ των 39,3 βαθμών μία ημέρα πριν.

Νωρίτερα σήμερα, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας είχε μιλήσει για ρεκόρ 41,7 βαθμών Κελσίου, ωστόσο μερικά λεπτά αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση ότι η μέτρηση δεν ήταν αξιόπιστη.

Στο Βέλγιο, τα θερμόμετρα έδειξαν 40,6 βαθμούς Κελσίου το απόγευμα τοπική ώρα στη στρατιωτική βάση Κλάιν Μπρόγκελ, στο βορειοανατολικό τμήμα, ένα ιστορικό ρεκόρ στη χώρα, έγινε γνωστό από τον Ντάβιντ Ντεχενάου, τον επικεφαλής μετεωρολόγο της μετεωρολογικής υπηρεσίας IRM.

«Νέο εθνικό ρεκόρ στο Βέλγιο: 40,6 βαθμοί στο Κλάιν Μπρόγκελ τώρα και δεν έχει τίποτα τελειώσει ακόμα! Απίστευτο!» έγραψε σε tweet ο μετεωρολόγος λίγο μετά τις 15.00 τοπική ώρα.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024