
Αντίδραση της Ιαπωνίας για τις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα
«Αν πρόκειται για βαλλιστικούς πυραύλους, παραβιάζονται αποφάσεις του ΟΗΕ (...) Αυτές οι εκτοξεύσεις είναι εξαιρετικά λυπηρές», τόνισε ο υπουργός Αμυνας της Ιαπωνίας Τακέσι Ιουάγια.
Οι εκτοξεύσεις «βλημάτων» από τη Βόρεια Κορέα είναι «εξαιρετικά λυπηρές», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας της Ιαπωνίας Τακέσι Ιουάγια, διευκρινίζοντας ότι δεν έφθασαν στην ιαπωνική επικράτεια, ούτε στην ιαπωνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Εκτοξεύθηκαν δύο βαλλιστικοί
«Αν πρόκειται για βαλλιστικούς πυραύλους, παραβιάζονται αποφάσεις του ΟΗΕ (…) Αυτές οι εκτοξεύσεις είναι εξαιρετικά λυπηρές», τόνισε ο υπουργός στον Τύπο.
Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στην ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ότι το Τόκιο πιστεύει πως εκτοξεύθηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς.
Η πηγή είπε επίσης ότι οι πύραυλοι δεν έφθασαν στην ιαπωνική ΑΟΖ και δεν έχουν άμεση επίπτωση στην ιαπωνική εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με το Κιόντο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η βιομηχανία του φόβου στη Βαλτική Θάλασσα: Τα δισεκατομμύρια του ΝΑΤΟ και η ομηρία των πολιτών
- Το Βέλγιο απαγορεύει τις εισαγωγές από οικισμούς Ισραηλινών εποίκων, αφού κατήγγειλε την αδράνεια της ΕΕ
- Καραλής: «Χρειάζομαι ξεκούραση και αποθεραπεία – Μεγάλος στόχος το χρυσό στο Ευρωπαϊκό»
- Με Δούρου και Νίκο Παππά γραμματέα ο επιθανάτιος ρόγχος του ΣΥΡΙΖΑ – Μένει μέχρι να φύγει ο Πολάκης
- Πάτρα: Θλίψη για 74χρονη που έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο – Άφησε σημείωμα και χρήματα για την κηδεία της
- Ευρωπαϊκό Κ18: «Χρυσή» η Ελένη Ιακωβάκη στα 400μ., με μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ! (vid)




