«Έχουμε δεσμευθεί να καλύψουμε το σύνολο των παιδιών και θα το κάνουμε» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Σε 155.000 παιδιά θα δοθούν φέτος voucher για την ένταξή τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019-2020», ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης και η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά τη σύσκεψη με τη γενική γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα και μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

«Αυτό που έχουμε κάνει αυτές τις μέρες, σε συνεργασία με Εργασίας και την ΕΕΤΑΑ είναι 155.000 παιδιά να φιλοξενηθούν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μπορεί η οικογένεια να πάει στον παιδικό σταθμό και να φιλοξενηθεί εκεί το παιδί της. Στηρίζουμε τις νέες οικογένειες. Το ΥΠΕΣ δίνει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ παραπάνω γι αυτό το σκοπό. Ίσως κάποια παιδιά θα πρέπει να κάνουν προσπάθεια για να δουν σε ποιον παιδικό σταθμό θα πάνε γιατί υπάρχουν ελλείψεις. Αν είναι κορεσμένη η κατάσταση στους Δήμους που είναι εγγεγραμμένοι οι γονείς θα πρέπει να βρεθεί κάτι άλλο σε άλλους Δήμους», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Πιστεύω ότι του χρόνου θα πάμε ακόμα καλύτερα και θα καλύψουμε κυριολεκτικά τους πάντες. Έχει βέβαια και κριτήρια εισοδηματικά, άρα υπάρχει περιορισμένος αριθμός παιδιών που είχαν εισόδημα πάνω από 27.000€ και μένουν εκτός. Αυτό θα το καλύψουμε του χρόνου. Θα πρέπει του χρόνου να μπουν κι άλλοι παιδικοί σταθμοί στο πρόγραμμα. Έχουμε δεσμευθεί να καλύψουμε το σύνολο των παιδιών και θα το κάνουμε» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Για τους διορισμούς στους Δήμους, που κωλυσιεργούν κι αλλάζουν τα κριτήρια μέχρι να γίνουν οι διαγωνισμοί ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι «η διαδικασία του διορισμού πρέπει να είναι γρήγορη» για να διορθωθούν οι αδικίες».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr