Εκτενές δημοσίευμα για τον βιασμό και τη δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Guardian

Εκτενές δημοσίευμα σχετικά με τη δολοφονία της βιολόγου Σούζαν Ιτον φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση της Guardian, με τον δικηγόρο να μιλά στη βρετανική εφημερίδα για το έγκλημα που σόκαρε την ελληνική κοινωνία, καθώς και για την υπεράσπιση του καθ’ ομολογία δολοφόνου της αμερικανίδας βιολόγου.

«Τόσο ενώπιον του ανακριτή όσο και σε εμένα ο δράστης δήλωσε επανειλημμένα ότι το κίνητρό του ήταν η επιθυμία να κάνει σεξ. Φαίνεται ότι η Σούζαν Ιτον χτυπήθηκε στο κεφάλι από τον μεταλλικό προφυλακτήρα και πιθανόν να είχε υποστεί διάσειση όταν την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αμαξιού, αν και ακόμα διεξάγονται έρευνες σχετικά με το τι συνέβη» τονίζει στην Guardian ο δικηγόρος κ. Ζέλλιος.

Παράλληλα, ο κ. Ζέλλιος επισημαίνει ότι οι ντόπιοι εξακολουθούν να είναι σοκαρισμένοι από το ειδεχθές έγκλημα, ενώ «υπάρχει ένα τεράστιο αίσθημα ενοχής και ντροπής. Σε όλη την Κρήτη διακατέχονται από ένα αίσθημα ευθύνης, τόσο πολύ ώστε συνεχίζω να τους υπενθυμίζω ότι σε κάθε κοινωνία υπάρχουν άτομα που είναι καλά και άτομα που είναι κακά».

Ο Guardian αναφέρει πως πολλοί δικηγόροι στην Κρήτη αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση του Παρασκάκη. Ο Ζέλιος λέει πως ανέλαβε την υπόθεση ύστερα από παράκληση της οικογένειας του δράστη και επειδή ήταν ο μόνος τρόπος να προχωρήσει η διαδικασία στη Δικαιοσύνη.

«Συμφώνησα υπό τον όρο να μην προσπαθήσω να υπερασπιστώ τέτοιες πράξεις και επίσης πως ο δράστης θα εξεταστεί από ψυχίατρο. Για να υπάρξει τιμωρία ένας κατηγορούμενος πρέπει να έχει έχει δικηγόρο. Aυτό λένε οι νόμοι και το σύνταγμα της χώρας μας» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στο κείμενο του Guardian γίνεται αναφορά και στην επιστολή που έστειλε ο πατέρας του Παρασκάκη στα τοπικά ΜΜΕ. Ο πατέρας δεσμεύθηκε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του προσευχόμενος για την «ψυχή της Ίτον. Ως άνθρωπος και ως ιερέας, σε πλήρη αρμονία με το κοινό αίσθημα, είμαι συγκλονισμένος από τον ειδεχθή τρόπο που ένας συνάνθρωπος μας έχασε τη ζωή του. Ακόμα περισσότερο όταν ο δράστης ενός τέτοιου εγκλήματος είναι το παιδί μου».

Στο ίδιο γράμμα ο πατέρας του δράστη ζητάει να μην υπάρξει κατακραυγή κατά των μικρών παιδιών του δράστη. «Ως πατέρας δεν μπορώ να μη σταθώ δίπλα στο παιδί μου ακόμα και όταν έχει κάνει ένα τέτοιο έγκλημα» γράφει, ζητώντας συγγνώμη από τους συγχωριανούς του, τους άλλους Κρητικούς και την «παγκόσμια κοινή γνώμη».

«Επίσης εκλιπαρώ εσάς: H γυναίκα του δράστη και τα μικρά παιδιά τους δεν έχουν καμιά ευθύνη για όσα έγιναν. Τώρα είναι η ώρα της ελληνικής δικαιοσύνης. Όπως η οικογένεια της Σούζαν, η ζωή της οποία χάθηκε τόσο άδικα, έτσι και εμείς από δω και μπρος θα πεθαίνουμε συναισθηματικά και ηθικά κάθε μέρα» καταλήγει.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr