Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Λιμενικό Σώμα διαψεύδει καταγγελία περί επαναπροώθησης μεταναστών

Το Λιμενικό Σώμα διαψεύδει καταγγελία περί επαναπροώθησης μεταναστών

Σε διάψευση της καταγγελίας περί επαναπροώθησης μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο προς την Τουρκία προχώρησαν πηγές του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σε διάψευση της καταγγελίας περί επαναπροώθησης μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο προς την Τουρκία προχώρησαν πηγές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Αρχικά υπήρξε καταγγελία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη ΜΚΟ «Αegean Boat Report» ενώ υπήρξε και ανάρτηση σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου ότι πριν από μια εβδομάδα το πλήρωμα σκάφους του ΛΣ παρεμπόδισε λέμβο με 34 μετανάστες – ανάμεσα τους και παιδιά – οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν από το πλήρωμα σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Στο βίντεο ακούγονται οι μετανάστες να ζητούν από τους λιμενικούς να μην επιστρέψουν στην Τουρκία ενώ στην ίδια καταγγελία αναφέρεται ότι δεν συμβαίνει πρώτη φορά ωστόσο αυτή τώρα καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο ενός εκ των μεταναστών.

Πηγές του Λ.Σ σημείωναν ότι στις 5 τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου οι έλληνες λιμενικοί εντόπισαν κατά τη διάρκεια περιπολίας εντός τουρκικών χωρικών υδάτων (μισό ναυτικό μίλι από τα ελληνικά χωρικά ύδατα) ακυβέρνητη λέμβο με μετανάστες. Άμεσα ενημέρωσαν τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε τον αντίστοιχο Θάλαμο στην Τουρκία.

Μέσα σε περίπου 30 λεπτά και ενώ η λέμβος ακυβέρνητη έπλεε προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα στο σημείο έφτασε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής που παρέλαβε με ασφάλεια τους μετανάστες.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024