Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη ΧΑ: Αρνούνται οι κατηγορούμενοι την εμπλοκή τους στη δολοφονία Φύσσα

Δίκη ΧΑ: Αρνούνται οι κατηγορούμενοι την εμπλοκή τους στη δολοφονία Φύσσα

Οταν, όμως, κλήθηκε να απαντήσει αν αναγνώρισε κάποια από τα πρόσωπα απάντησε αρνητικά διευκρινίζοντας πως στον τόπο του εγκλήματος δεν είδε ούτε τον Ρουπακιά.

Την εικόνα του αυτοκινήτου του Γιώργου Ρουπακιά το οποίο συνοδευόταν από μηχανάκια «με ανθρώπους που φορούσαν μαύρα» και κατευθυνόταν προς το Κερατσίνι  μετέφερε κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος Θανάσης Τζόρβας ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο τάγμα εφόδου τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Έδωσε μάλιστα  τη δική του εκδοχή για το λόγο που βρέθηκε  το μοιραίο βράδυ να ακολουθεί την πομπή και αρνήθηκε την εμπλοκή του στη δολοφονία του Φύσσα. «Μετά έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, πήρα τηλέφωνο τον Ρουπακιά. Τα ανθρώπινα λάθη πληρώνονται ακριβά… Δεν κρύβομαι , δεν έχω να κρύψω κάτι».

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε ένταση και οχλαγωγία άλλα «όχι ξύλο» και περίπου 50-60 άτομα , κάποιοι φορούσαν μαύρα, στο δεξί πεζοδρόμιο της Τσαλδάρη. Οταν, όμως, κλήθηκε να απαντήσει αν αναγνώρισε κάποια από τα πρόσωπα απάντησε αρνητικά διευκρινίζοντας πως στον τόπο του εγκλήματος δεν είδε ούτε τον Ρουπακιά. Ο ίδιος και ο ξάδελφος του , όπως είπε , έφυγαν  όταν άκουσαν κάποιον να φωνάζει από μακριά «σπάστε αστυνομία».

Συνεχίζοντας την απολογία του περιέγραψε πως επέστρεψε στο σπίτι του και πριν πέσει για ύπνο τηλεφώνησε στον Γιώργο Ρουπακιά ο οποίος του είπε πως βρίσκεται στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων γιατί έγινε μια φασαρία και του ζήτησε να μιλήσει με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας για να τον ενημερώσει . «Το λάθος μου ήταν ότι επικοινώνησα μετά » ανέφερε.
Πρόεδρος : Γιατί πήρατε το Γιώργο ;

Κατηγορούμενος : Γιατί τον είχα μπροστά μου σε ολόκληρη τη διαδρομή, είχα οικειότητα μαζί του. Έκανα και μια ακόμη κλήση στον πυρηνάρχη γιατί μου το ζήτησε ο Γιώργος αλλά δεν πρόλαβα να του πω κάτι μου το έκλεισε . Προφανώς γινόταν χαμός εκείνη την ώρα με τις μεταξύ τους επικοινωνίες.

Η πρόεδρος επεσήμανε  πως καταγράφονται και άλλες επικοινωνίες με τον Γιώργο Ρουπακιά με τον κατηγορούμενο να λέει πως παρέμειναν αναπάντητες υπογραμμίζοντας  πως για το έγκλημα έμαθε την επόμενη ημέρα.

«Σοκαρίστικα, δεν το πίστευα έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Φοβήθηκα και δεν μίλησα σε κανέναν. Έκλαιγα … δεν πίστευα ότι ο Ρουπακιάς είχε κάνει τέτοιο πράγμα οι οικογένειες μας είχαν έρθει κοντά τον τελευταίο καιρό.» ανέφερε συμπληρώνοντας πως έμαθε λίγες ημέρες αργότερα από φίλη του που εργάζεται στα δικαστήρια πως εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και από την σαστιμάρα του έσπασε το κινητό .

Εισαγγελέας : Ποιο συμπέρασμα βγάζετε εκ των υστέρων ;
Κατηγορούμενος : Δεν ξέρω γιατί έγιναν όλα αυτά το λάθος μου ήταν ότι επικοινώνησα με τον Ρουπακιά , με έναν άνθρωπο που δεν ήξερα τι είχε κάνει.
Εισαγγελέας : Υπήρχε  εντολή ;
Κατηγορούμενος : Όχι δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα . Δεν ήξερα τον Παυλο Φύσσα.
Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τον εαυτό του αφελή .» Θα μπορούσα να μην είχα πάρει τηλέφωνο και να μην είμαι σε αυτή την υπόθεση μόνο και μόνο για μια κλήση » είπε ενώ υπονόησε πως οι αρχές επέτρεψαν στον Ρουπακιά να κρατήσει το τηλέφωνο του «για να γίνουν κάποιες κλήσεις «.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024