Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεμπλοκάρει η επένδυση στις Σκουριές

Ξεμπλοκάρει η επένδυση στις Σκουριές

Το υπουργείο Περιβάλλοντος αναλαμβάνει δράση και μετά το Ελληνικό προχωρά στη επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Καναδικής Eldorado Gold στην Χαλκιδική

Ξεμπλοκάρει και η επένδυση στις Σκουριές. Το υπουργείο Περιβάλλοντος αναλαμβάνει δράση και μετά το Ελληνικό προχωρά στη επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Καναδικής Eldorado Gold στην Χαλκιδική.

Χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Γεράσιμος Θωμάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold George Burns και τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα και συζήτησαν το θέμα της επένδυσης στις Σκουριές.

Από την πλευρά της κυβέρνησης υπογραμμίστηκε η βούληση να στηριχθεί η επένδυση με σεβασμό φυσικά όλων των αναγκαίων περιβαλλοντικών όρων, όπως είχε δεσμευτεί επανειλημμένως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανακοινώθηκε, σε πρώτη φάση, συστήνεται μικτή επιτροπή με στελέχη του υπουργείου και της εταιρείας προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις σε όλα τα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά θέματα της επένδυσης.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο στην πραγματικότητα «πάγωσε» τα προηγούμενα χρόνια από την στάση που τήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα βρίσκεται μεταξύ εκείνων που η παρούσα κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ξεμπλοκάρει με στόχο να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες και να επιτευχθεί μια νέα εκκίνηση.

Σημειώνεται ότι πέρυσι η καναδική εταιρεία, πατώντας πάνω σε συνολικά 18 υπερ της αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε αποστείλει εξώδικο προς το Δημόσιο πρειδοποιώντας ότι θα αξιώσει αποζημίωση ύψους 750 εκατ. ευρώ για τις ζημιές που προκαλούν οι συνεχείς καθυστερήσεις.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024