Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύσκολο «σταυρόλεξο» οι φορολογικές δηλώσεις - Πιέσεις για παράταση

Δύσκολο «σταυρόλεξο» οι φορολογικές δηλώσεις – Πιέσεις για παράταση

Φορείς της αγοράς πιέζουν να δοθεί νέα παράταση - Όχι λέει το υπουργείο Οικονομικών

Τη χορήγηση νέας παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών με ανακοινώσεις τους σύλλογοι φοροτεχνικών από όλη την Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Οικονομικών, αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχει παραταθεί σημαντικά η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων.

Οι ενώσεις φοροτεχνικών με ανακοινώσεις τους ζητούν την χορήγηση παράτασης επικαλούμενοι μια σειρά από καθυστερήσεις στην οριστικοποίηση δεδομένων οι οποίες δεν ήταν δική τους ευθύνη.

Υποστηρίζουν ότι μπορεί φέτος να άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από το τέλος Μαρτίου που σημαίνει ότι είχαν στη διάθεσή τους πολύ χρόνο για να υποβάλλουν τις δηλώσεις, σημειώνουν όμως ότι ο πραγματικός χρόνος για πολλές κατηγορίες φορολογούμενων ήταν πολύ λιγότερος.

Μπορεί, λοιπόν οι φορείς να πιέζουν προκειμένου να δοθεί νέα παράταση αλλά αυτό δεν είναι καθόλου απλό, γιατί στις 29 Ιουλίου λήγει και η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης.

Αν παραταθεί η προθεσμία θα πρέπει να μετατεθεί και η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης. Και όχι μόνο αυτό. Θα γίνουν ακόμη πιο πιεστικά τα πράγματα για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία μέσα στο Αύγουστο θα πρέπει να περιμένει να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις για να ξεκινήσει τη διαδικασία εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος εισοδήματος για όσους έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις δόσεις, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024