Τη χορήγηση νέας παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών με ανακοινώσεις τους σύλλογοι φοροτεχνικών από όλη την Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Οικονομικών, αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχει παραταθεί σημαντικά η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων.

Οι ενώσεις φοροτεχνικών με ανακοινώσεις τους ζητούν την χορήγηση παράτασης επικαλούμενοι μια σειρά από καθυστερήσεις στην οριστικοποίηση δεδομένων οι οποίες δεν ήταν δική τους ευθύνη.

Υποστηρίζουν ότι μπορεί φέτος να άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από το τέλος Μαρτίου που σημαίνει ότι είχαν στη διάθεσή τους πολύ χρόνο για να υποβάλλουν τις δηλώσεις, σημειώνουν όμως ότι ο πραγματικός χρόνος για πολλές κατηγορίες φορολογούμενων ήταν πολύ λιγότερος.

Μπορεί, λοιπόν οι φορείς να πιέζουν προκειμένου να δοθεί νέα παράταση αλλά αυτό δεν είναι καθόλου απλό, γιατί στις 29 Ιουλίου λήγει και η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης.

Αν παραταθεί η προθεσμία θα πρέπει να μετατεθεί και η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης. Και όχι μόνο αυτό. Θα γίνουν ακόμη πιο πιεστικά τα πράγματα για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία μέσα στο Αύγουστο θα πρέπει να περιμένει να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις για να ξεκινήσει τη διαδικασία εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος εισοδήματος για όσους έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις δόσεις, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr