
ΗΠΑ: Ο Μαρκ Έσπερ νέος υπουργός Άμυνας
Η Γερουσία ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το διορισμό του Μαρκ Έσπερ στη θέση του υπουργού Άμυνας.
Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία, τον διορισμό του Μαρκ Έσπερ στη θέση του υπουργού Άμυνας, τερματίζοντας το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που είχε μείνει το Πεντάγωνο χωρίς επικεφαλής.
Με ψήφους 90 υπέρ έναντι 8 κατά, οι γερουσιαστές ενέκριναν τον διορισμό του 55χρονου Έσπερ, πρώην στρατιωτικού και λομπίστα για την εταιρεία κατασκευής όπλων Raytheon Co.
Ο Μαρκ Έσπερ στηρίχθηκε και από τα δύο κόμματα, μολονότι κατά την ακρόασή του στη Γερουσία η Δημοκρατική Ελίζαμπεθ Γουόρεν εξέφρασε έντονες αμφιβολίες για τους δεσμούς του με τη Raytheon. Η Γουόρεν, που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 ήταν το μοναδικό μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας που εξέφρασε αντιρρήσεις για τον διορισμό του σε εκείνην την ακρόαση.
Από τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την παραίτηση του Τζιμ Μάτις λόγω της διαφωνίας του με την πολιτική που ακολουθούσε ο πρόεδρος Τραμπ, το Πεντάγωνο είχε μείνει ακέφαλο. Καθήκοντα υπουργού είχε αναλάβει προσωρινά ο Πάτρικ Σάναχαν, ο οποίος απέσυρε τον Ιούνιο την υποψηφιότητά του για υπουργός, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καβάλα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για διαρροή επικίνδυνου φορτίου από φορτηγό στην Εγνατία Οδό
- Γιορτή σήμερα 1 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]
- Έτοιμος για το παιχνίδι με την Αυστρία ο Γιαμάλ: «Μπορώ να παίξω 90 λεπτά»
- Καιρός: Ποδαρικό με υψηλές αλλά όχι ακραίες θερμοκρασίες κάνει ο Ιούλιος – Γιατί δεν μας επηρέασε ο «θερμικός θόλος»
- Σοκ: Ερευνάται για παιδική πορνεία ο Αλεσάντρο Μπαστόνι




