Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αποπέμφθηκε αστυνομικός που έγραψε ότι κάποιος πρέπει να πυροβολήσει την Οκάσιο-Κορτέζ

ΗΠΑ: Αποπέμφθηκε αστυνομικός που έγραψε ότι κάποιος πρέπει να πυροβολήσει την Οκάσιο-Κορτέζ

Αστυνομικός από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ αποπέμφθηκε γιατί έγραψε στο Facebook ότι κάποιος πρέπει να ρίξει μία σφαίρα στη βουλευτή των Δημοκρατικών Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ

Αστυνομικός από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ αποπέμφθηκε από την υπηρεσία, γιατί έγραψε στο Facebook ότι κάποιος πρέπει να ρίξει μία σφαίρα στη βουλευτή των Δημοκρατικών Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ. Ένας συνάδελφός του που έκανε “like” στην ανάρτηση αποπέμφθηκε επίσης.

Ο Τσαρλς Ρίσπολι εργάζεται ως αστυνομικός εδώ και 14 χρόνια κι έκανε την ανάρτηση την Πέμπτη, ενώ  ο Άντζελο Βαρίσκο έκανε το “like”. Έπειτα από εσωτερική έρευνα, αποπέμφθηκαν και οι δύο, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Γκρέτνα Άρθουρ Λόσον.  «Πιστεύουμε ότι αυτό το περιστατικό ντροπιάζει το αστυνομικό μας τμήμα. Αυτοί οι αστυνομικοί ενήργησαν με αντιεπαγγελματικό τρόπο, υπαινισσόμενοι ότι μια βίαιη ενέργεια θα πρέπει να εξαπολυθεί εναντίον μιας εν ενεργεία βουλευτή των ΗΠΑ», τόνισε ο Λόσον. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο αστυνομικοί παραβίασαν την πολιτική του αστυνομικού τμήματος για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό έγινε λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Οκάζιο- Κορτές και άλλες τρεις συνάδελφοί της που προέρχονται από μειονοτικές ομάδες θα πρέπει να «επιστρέψουν» στις χώρες τους, αν δεν είναι ικανοποιημένες από την κατάσταση στις ΗΠΑ. Η δήλωση αυτή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Ο Ρισπόλι έκανε την αμφιλεγόμενη ανάρτηση στο Facebook απαντώντας σε ένα σατιρικό post του ιστότοπου tatersgonnatate.com το οποίο ανέφερε πως η Οκάζιο-Κορτέζ δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα πληρώνονται πολύ.

Ο Λόσον επεσήμανε ότι το αστυνομικό τμήμα της Γκρέντα, μιας πόλης με περίπου 18.000 κατοίκους κοντά στη Νέα Ορλεάνη, δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα για την ανάρτηση του Ρισπόλι.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Γκρέντα, ο Γουέιν Ράου, δήλωσε στους New York Times ότι «ένιωσε αποτροπιασμό» για την ανάρτηση, η οποία, όπως δήλωσε, δεν αντιπροσωπεύει την πόλη ούτε το αστυνομικό της τμήμα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024