Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έως και 30 ευρώ οι ανθοδέσμες στο παρεμπόριο λουλουδιών στο ΑΠΘ

Έως και 30 ευρώ οι ανθοδέσμες στο παρεμπόριο λουλουδιών στο ΑΠΘ

Ακόμα και 30 ευρώ φτάνει η τιμή μιας ανθοδέσμης στο παρεμπόριο λουλουδιών στο ΑΠΘ όπως καταγγέλλουν οι ανθοπώλες της Θεσσαλονίκης με Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέθεσαν, μέσω του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, οι ανθοπώλες της πόλης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την πάταξη του παρεμπορίου λουλουδιών στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, κατά τις ημέρες ορκωμοσιών φοιτητών του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την αναφορά που κατατέθηκε, οι πλανόδιοι μικροπωλητές δραστηριοποιούνται μόνον τις περιόδους που γίνονται ορκωμοσίες, πουλώντας έτοιμες ανθοδέσμες από 10 έως 30 ευρώ την κάθε μία.

«Δεν έχουν άδειες να εξασκούν το επάγγελμα, ούτε εκδίδουν παραστατικά, ενώ και τα άνθη είναι κακής ποιότητας και άγνωστης προέλευσης», τονίζεται στο κείμενο που κατατέθηκε στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, ενώ γίνεται λόγος για τζίρους δεκάδων χιλιάδων ευρώ που χάνεται από τα νόμιμα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης.

Όπως υπογραμμίζουν οι ανθοπώλες, το παρεμπόριο έχει αναπτυχθεί καθώς όταν πλησιάζει η Αστυνομία, οι πλανόδιοι κρύβονται πίσω από τα κάγκελα του Πανεπιστημίου, γνωρίζοντας ότι οι διωκτικές αρχές δεν μπορούν να παρέμβουν, αλλά ακόμη κι όταν γίνονται συλλήψεις απλώς επιβάλλεται ένα πρόστιμο.

Εκτός από το ΑΠΘ, το πρόβλημα εντοπίζεται και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, επισημαίνεται στην μηνυτήρια αναφορά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024