Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκρίθηκε το αίτημα Κικίλια για τους εγκαυματίες του Ματιού

Εγκρίθηκε το αίτημα Κικίλια για τους εγκαυματίες του Ματιού

Η διαδικασία, έπειτα από παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, θα απλουστευθεί μέσω της έγκρισης ατομικών αιτημάτων για την διευκόλυνση των πληγέντων από τη φωτιά στο Μάτι, ακόμα και με έκτακτες συνεδριάσεις του ΑΥΣ και του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.

Με ταχείες διαδικασίες, θα μπορούν να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά που κρίνονται αναγκαία από τους θεράποντες γιατρούς τους, μέσω του ΕΟΠΥΥ οι εγκαυματίες από την πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Έπειτα από την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε την πλήρη κάλυψη και την άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων υλικών για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Η διαδικασία, σύμφωνα με την απόφαση του ΑΥΣ, θα απλουστευθεί μέσω της έγκρισης ατομικών αιτημάτων για την διευκόλυνση των πληγέντων από τη φωτιά στο Μάτι, ακόμα και με έκτακτες συνεδριάσεις του ΑΥΣ και του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε επισκεφθεί τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ και είχε συγκαλέσει για σήμερα εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, για να λάβει την απόφαση αυτή, ώστε όπως είπε οι εγκαυματίες να μπορούν να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ, επιθέματα σιλικόνης ή αλοιφές και ό,τι άλλο χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους.

«Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας για το συγκεκριμένο θέμα.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024