Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παρών» της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης του ασύλου

«Παρών» της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης του ασύλου

Τις πρώτες αντιδράσεις φοιτητικών και πολιτικών οργανώσεων προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο.

Στις κινητοποιήσεις της Τρίτης 23 Ιουλίου για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου συμμετέχει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους φοιτητές και τους νέους να σταθούν απέναντι στο επικείμενο νομοσχέδιο.

«Το πανεπιστημιακό άσυλο κατοχυρώνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν μέσα από τους αγώνες και το αίμα χιλιάδων νέων ανθρώπων. Αυτό έρχεται να άρει η Νέα Δημοκρατία, περιφρονώντας τις μεγάλες μάχες του φοιτητικού κινήματος, περιφρονώντας την ελευθερία και τη δημοκρατία» σημειώνεται σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα πάντα με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ «μετά από χρόνια νεοφιλελεύθερης επίθεσης και συρρίκνωσης των ακαδημαϊκών ελευθεριών, το αίτημα για αποκατάσταση της δημοκρατίας στο εσωτερικό των ιδρυμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται, δικαιώθηκε το καλοκαίρι του 2017 με τον νόμο Γαβρόγλου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλουΑπό τις πρώτες νομοθετικές κινήσεις της νέα κυβέρνησης αποτελεί…

Δημοσιεύτηκε από Νεολαία Συριζα – Youth of Syriza στιςΔευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

«Από τις πρώτες νομοθετικές κινήσεις της νέα κυβέρνησης αποτελεί η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όλο το προηγούμενο διάστημα, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης, είτε προεκλογικά, μέχρι σήμερα από τη θέση της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κλίμα απαξίωσης των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και της ίδιας της ιστορίας των φοιτητικών αγώνων, συνδέοντας το πανεπιστημιακό άσυλο με φαινόμενα ανομίας.

Το πανεπιστημιακό άσυλο κατοχυρώνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν μέσα από τους αγώνες και το αίμα χιλιάδων νέων ανθρώπων. Αυτό έρχεται να άρει η Νέα Δημοκρατία, περιφρονώντας τις μεγάλες μάχες του φοιτητικού κινήματος, περιφρονώντας την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Η ιστορία δεν μπορεί να διαγραφεί από τη συλλογική συνείδηση. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι το φοιτητικό και το πανεπιστημιακό κίνημα έχει καρφωθεί στο κάδρο αποκατάστασης της δημοκρατίας, στο πλευρό των λαϊκών αγώνων από το 1973 μέχρι σήμερα, με σύγχρονα παραδείγματα την ιστορική μάχη ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και τους αγώνες ενάντια στην απορρύθμιση που επεδίωξαν να φέρουν οι νόμοι Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου.

Μετά από χρόνια νεοφιλελεύθερης επίθεσης και συρρίκνωσης των ακαδημαϊκών ελευθεριών, το αίτημα για αποκατάσταση της δημοκρατίας στο εσωτερικό των ιδρυμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται, δικαιώθηκε το καλοκαίρι του 2017 με τον νόμο Γαβρόγλου, παίρνοντας ξανά υλική υπόσταση.

Το άσυλο αποτελεί ασπίδα και διασφαλίζει το πανεπιστήμιο ως έναν ζωντανό κοινωνικό χώρο. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους νέους ανθρώπους να σταθούμε απέναντι στο επικείμενο νομοσχέδιο.

Υπερασπιζόμαστε το άσυλο! Υπερασπιζόμαστε Δημοκρατία και Ελευθερία!

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, την Τρίτη 23 Ιουλίου, για την υπεράσπιση του ασύλου».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024