Το μέλος του ΕΑΣΥ Μιχάλης Καμπιτάκης μίλησε στον Politica 89,8 και την εκπομπή της Αντιγόνης Ανδρεάκη για την καλλιέργεια του σταφυλιού στην Κρήτη.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στην Κρήτη μίλησε το μέλος του ΕΑΣΗ Μιχάλης Καμπιτάκης στον Politica 89,8.

“Έχει μειωθεί η ποσότητα του σταφυλιού που πάει για σταφιδοποίηση και παράλληλα εκείνη της σουλτανίνας που σε πολλές φορές δεν καλύπτει ούτε το κόστος της παραγωγής. Μιλάμε για μείωση 22 χιλιάδων τόνων” δήλωσε ο κ. Καμπιτάκης για την μείωση της παραγωγής των σταφυλιών τονίζοντας παράλληλα ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες της προηγούμενης εβδομάδας με την ξαφνική καταιγίδα που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση καταστροφών στις καλλιέργειες: “Είχαμε τεράστιες ζημιές λόγω καιρού αλλά και λόγω του περονόσπορου. Έχουμε 80-90% μειωμένη παραγωγή. Ήρθε αυτή η ζημιά να κουμπώσει με τις βροχές της προηγούμενης εβδομάδας με αποτέλεσμα την διόγκωση της καταστροφής. Απομένει να δούμε που θα καταλήξει η σουλτανίνα. Είναι το εξαγώγιμο προϊόν που επιβαρύνει την θέση του αγρότη που έκανε έναν παραπάνω ψεκασμό και τώρα μένει να φανεί ποια θα είναι τα αποτελέσματα”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο