Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν : Ελαστική με την Ιταλία, σκληρή με τη Ρωσία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν : Ελαστική με την Ιταλία, σκληρή με τη Ρωσία

Η επόμενη πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αφήνει να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένη να κάνει παραχωρήσεις στην Ιταλία και ταυτόχρονα αναγγέλλει σκληρή γραμμή έναντι της Ρωσίας

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα αναλάβει την 1η Νοεμβρίου τα καθήκοντά της στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τάχθηκε εναντίον της άδικης μεταχείρισης των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, μολονότι η Κομισιόν έχει εμπλακεί σε σύγκρουση με αρκετές από αυτές, ειδικά για ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου.

Η ανατολική Ευρώπη

«Στα κράτη της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, αρκετοί έχουν την αίσθηση ότι δεν είναι πλήρως αποδεκτοί», σημείωσε η Γερμανίδα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Süddeutscheα Zeitung, μια από τις πολλές που παραχώρησε σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και θα αρχίσουν να δημοσιεύονται από σήμερα.

Η Φον ντερ Λάιεν εκτιμά ότι οι οικονομικές κυρώσεις πρέπει να αποτελούν μέσο της «απολύτως υστάτης προσφυγής» σε διενέξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με κράτη-μέλη της ΕΕ.

«Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το κράτος δικαίου είναι πάντα ο σκοπός μας, αλλά κανένας δεν είναι τέλειος», επιμένει σε αυτή τη συνέντευξη.

Παραχωρήσεις στην Ιταλία

Η επόμενη πρόεδρος της Κομισιόν αφήνει εξάλλου να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένη να κάνει παραχωρήσεις στην Ιταλία όσον αφορά τα δημοσιονομικά της και το κρατικό χρέος της.

Υπάρχουν καλοί λόγοι που θεσπίστηκαν οι κανόνες της ΕΕ για τα δημοσιονομικά αλλά «υπάρχει επίσης αρκετή ευελιξία» η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα ώστε να επιτραπεί η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη, σημείωσε.

Σκληρή με τη Ρωσία

Σε άλλη συνέντευξή της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπόσχεται σκληρή γραμμή έναντι της Ρωσίας. Η πρώην υπουργός Αμυνας της Γερμανίας είπε στην εφημερίδα Die Welt ότι το Κρεμλίνο «δεν συγχωρεί την αδυναμία» και ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ.

Ωστόσο, δεσμεύθηκε ότι θα προσφέρει στη ρωσική κυβέρνηση νέο γύρο διαλόγου.

Η Γερμανίδα, στέλεχος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), εξελέγη στο αξίωμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και θα αναλάβει την 1η Νοεμβρίου την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαδεχόμενη τον Λουξεμβουργιανό Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024