Περισσότερες πράξεις, λιγότερα λόγια και συνεχή μάχη κατά του λαϊκισμού ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΚΟ της ΝΔ στην πρώτη του ομιλία ενώπιον των 158 βουλευτών.

«Οι δημόσιες παρεμβάσεις οφείλουν να είναι ουσιαστικές να διατυπώνουν με σαφήνεια τις θέσεις με επιχειρήματα, να προάγουν τον διάλογο και να απαντούν πειστικά στις αντίπαλες αιτιάσεις. Πρέπει να αποπνέουν ηθος για να αναβαθμίσουμε την πολιτική στα μάτια του πολίτη. Να υπηρετήσουμε τη Δημοκρατία με μια νέα ποιότητα που την καθιστά αποτελεσματικότερη και ελκυστικότερη στη λαϊκή συνείδηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως αποδεικνύεται «ηχηρή απάντηση στη δημαγωγία και τις βίαιες συμπεριφορές» το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου επισημαίνοντας ότι αυτή αποτελεί «δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα της Βουλής».

Μιλώντας για τον λαϊκισμό είπε ότι «η μάχη είναι συνεχής. Το δηλητήριο του έχει ποτίσει οριζόντια την πολιτική και κοινωνική ζωή» και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να τον πολεμήσουν «στη Βουλή αποκαλύπτοντας την ανεπάρκεια των επιχειρημάτων των εκπροσώπων του, στην κοινωνία αναδεικνύοντας το ψέμα των συνθημάτων του».

«Στόχος η νέα βουλή να γίνει η καλύτερη της αντιπολίτευσης παράγοντας ορθό λόγο και νομιμότητα. Τον τόνο τόνο πρέπει να τον δώσει η ΚΟ της ΝΔ. Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής θα είναι φάροι στη δράση μας. Κανόνας μας είναι οι κανόνες. Δεν πρέπει να ανεχτούμε κενά έδρανα στο κοινοβούλιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λογοδοτούμε στους πολίτες, δουλεύουμε ομαδικά και αλληλεγγύη, η προσωπική μας συμπεριφορά γίνεται πάντα δημόσιο υπόδειγμα» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οσον αφορά την εκλογή του Κώστα Τασούλα για Πρόεδρο της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε πως στο πρόσωπό του αναγνωρίστηκε το ήθος του και η επιτυχημένη του επαγγελματική πορεία.
Στο τέλος της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε ως γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Σταύρο Καλαφάτη.

«Σας καλώ να τον ψηφίσετε και να σταθείτε δίπλα του. Σταύρο καλή επιτυχία, θα είμαι δίπλα σου. Εύχομαι καλή δύναμη στην καινούργια μας κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα εκπληρώσουμε το έργο μας, με αποκλειστικό γνώμονα πως θα κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Μετά την ομιλία Μητσοτάκη στην αίθουσα της Γερουσίας πραγματοποιήθηκε η εκλογή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου εξελέγη ομόφωνα και δια βοής ο Σταύρος Καλαφάτης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr