Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός: Τρόμος στην Αθήνα από τα 5,1 Ρίχτερ - Η πρωτεύουσα «χόρευε» επί 15 δευτερόλεπτα

Σεισμός: Τρόμος στην Αθήνα από τα 5,1 Ρίχτερ – Η πρωτεύουσα «χόρευε» επί 15 δευτερόλεπτα

23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Μεγάλος σεισμός 5, 1 Ρίχτερ χτύπησε το μεσημέρι της Παρασκευής την Αττική.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν 4 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλα.

Εκτιμάται πως το εστιακό βάθος του σεισμού είναι στα 12 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει πως είναι επιφανειακός και γι΄αυτό οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ανησύχησαν ιδιαίτερα.

Κόσμος στην Πανεπιστημίου μετά τον σεισμό 5,1 ρίχτερ. Φωτογραφία: Twitter

Αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό υπήρξε διακοπή στις τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της Αθήνας όπου ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, ενώ υπήρξαν διακοπές ρεύματος.

Μικρή αναστάτωση υπάρχει σε Γλυφάδα, Κουκάκι, Μεταξουργείο, Ομόνοια και Σύνταγμα. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους πανικόβλητος, καθώς η δόνηση ήταν ιδιαίτερα δυνατή. Αντίθετα στα βόρεια και ανατολικά προάστια δεν υπήρξε ανάλογη αναστάτωση.

O σεισμός έχει γίνει αισθητός και στις γύρω περιοχές.

Ο Βασίλης Καρακώστας τόνισε στο ΣΚΑΪ πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν δυτικά από την περιοχή που είχε γίνει αισθητός  ο σεισμός το 1994.

Μετά τον δυνατό σεισμό σημειώθηκαν πιο αδύναμοι μετασεισμοί κλίμακας από 2 έως 3,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με σεισμολογικό κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , ο σεισμός είναι επιφανειακός και το εστιακό βάθος είναι μόλις 2 χιλιόμετρα.

Ευθύμης Λέκκας- Δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και στην κεντρική Ελλάδα.

Τα παραπάνω τόνισε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρινίζοντας ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα το ρήγμα που τον προκάλεσε, δηλαδή εάν προέρχεται από το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον φονικό σεισμό του 1999 ή από κάποιο παρακλάδι αυτού.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες για τις επόμενες ώρες να είναι ήρεμοι, ενώ επισήμανε ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα μέχρι να βεβαιωθούν εάν ήταν ο κύριος σεισμός.

 Περιπολία super puma και συντονιστικού ελικοπτέρου στην Δυτική Αττική

Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα ακόλουθα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Κλήσεις στο ΕΚΑΒ από σπασμένα τζάμια

Κλήσεις για τραυματισμούς από θραύσματα και σπασμένα τζάμια έχει δεχθεί το ΕΚΑΒ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Το ΕΚΑΒ επισημαίνει  ότι εφημερεύουν τα νοσοκομεία Θριάσιο, Ερυθρός, Ιπποκράτειο.

Μεγάλο μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Εντονο μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αττικής λόγω της διακοπής λειτουργίας των φαναριών.
Συγκεκριμένα μεγάλο μποτιλιάρισμα υπάρχει στην Κηφισίας, στην Χαμοστέρνας, στην οδό Πανεπιστημίου, στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και άλλους κεντρικούς δρόμους. 

Μία ελαφρά τραυματισμένη γυναίκα στη Πατησίων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει μία τραυματισμένη γυναίκα κοντά στην οδό Πατησίων.  Η γυναίκα περνούσε από ένα κτίριο την ώρα του σεισμού όταν έπεσαν σοβάδες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

Πηγή:onetv.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024