Το τουρκικό αποβατικό πλοίο TCG Bayraktar (L-402) βρίσκεται στο αλβανικό λιμάνι του Δυρραχίου, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Δεκτό από τον στρατιωτικό ακόλουθο

Το πολεμικό πλοίο της Τουρκίας, έδεσε σε προβλήτα του Δυρραχίου το πρωί της 16ης Ιουλίου, ενώ το πλήρωμά του έγινε δεκτό από τον στρατιωτικό ακόλουθο της τουρκικής πρεσβείας, σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα.

Το πλοίο θα επισκεφθούν κεντρικές και τοπικές αρχές και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας.

Το αποβατικό σκάφος έχει μήκος 139 μέτρα και 400 άτομα πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών της τουρκικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στην οποία εκτός από τους Τούρκους φοιτούν και σπουδαστές άλλων χωρών.

Οι στόχοι της επίσκεψης

Ενας από τους στόχους της επίσκεψης του σκάφους, εκτός από την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, είναι να προσφέρει στους σπουδαστές την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσω επισκέψεων που σχετίζονται με πλοήγηση, τακτικούς ελιγμούς και κατάσβεση πυρκαγιών.

Η τουρκική Ναυτική Ακαδημία πραγματοποιεί σειρά καλοκαιρινών ασκήσεων, ώστε οι σπουδαστές να εξοικειωθούν με τη ζωή στο πλοίο και ιδίως με τις συνθήκες εν πλω, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Πηγή: albeu.com και echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο