Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοκρατικοί εναντίον... Δημοκρατικών στην πρόταση παραπομπής του Τραμπ

Δημοκρατικοί εναντίον… Δημοκρατικών στην πρόταση παραπομπής του Τραμπ

Το μέτρο της παραπομπής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίχθηκε μεν από τα μέλη της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά συνάντησε αντίσταση ιδίως από την πρόεδρο του σώματος, Νάνσι Πελόσι, η οποία ανήκει στους Δημοκρατικούς.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε πρόταση να κινηθεί διαδικασία παύσης και παραπομπής στη δικαιοσύνη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αποτρέποντας το ενδεχόμενο προς το παρόν, αλλά χωρίς να αποκλείει τη μελλοντική επανεξέταση του ζητήματος που συνεχίζει να διχάζει τους Δημοκρατικούς.

Συντριπτική πλειοψηφία

Ο εισηγητής του κειμένου, ο βουλευτής των Δημοκρατικών Αλ Γκριν, επιδίωκε να κεφαλαιοποιήσει το κύμα των επικρίσεων σε βάρος του Τραμπ, εξαιτίας της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε προ ημερών σε τέσσερις νέες βουλευτές που ανήκουν σε μειονότητες.

Ομως, η Βουλή τάχθηκε με 332 ψήφους – έναντι 95 – εναντίον του μέτρου.

Ο Γκριν έχει ήδη αποπειραθεί ανεπιτυχώς δύο φορές στο παρελθόν να προωθήσει παρόμοια κείμενα, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που εξετάστηκε το ζήτημα από την ολομέλεια αφότου η Βουλή των Αντιπροσώπων συστάθηκε σε σώμα νωρίτερα φέτος, μετά την εξασφάλιση της πλειοψηφίας των εδρών από τους Δημοκρατικούς.

Αντίσταση από την Πελόσι

Πλειοψηφία 235 βουλευτών των Δημοκρατικών τάχθηκε στην ψηφοφορία — όπως και το σύνολο των Ρεπουμπλικάνων — υπέρ της αναβολής επ’ αόριστον της εξέτασης του μέτρου, το οποίο υποστηρίχθηκε μεν από τα μέλη της αριστερής πτέρυγας του κόμματος της αντιπολίτευσης, αλλά συνάντησε αντίσταση ιδίως από την πρόεδρο του σώματος, Νάνσι Πελόσι, η οποία ανήκει στους Δημοκρατικούς.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024