
Ο Έλληνας που έζησε την κατάκτηση της σελήνης στο One Channel
Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εκτόξευση του πυραύλου APOLLO 11 στη σελήνη. Με αφορμή αυτό το σπουδαίο για την ανθρωπότητα γεγονός, μίλησε στην εκπομπή One Direct ο Έλληνας που έζησε από κοντά τη διαδικασία εκτόξευσης, ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος
Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εκτόξευση του πυραύλου APOLLO 11 στη σελήνη. Με αφορμή αυτό το σπουδαίο για την ανθρωπότητα γεγονός, μίλησε στην εκπομπή One Direct ο Έλληνας που έζησε από κοντά τη διαδικασία εκτόξευσης, ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος.
Ο κ. Σιμόπουλος μεταφέροντας τα βιώματά του, ανέφερε ότι παρακολουθούσαν τη διαδικασία από πέντε χιλιόμετρα απόσταση, καθώς οι πύραυλοι μετέφεραν χιλιάδες τόνους καυσίμων και υπήρχε ο κίνδυνος έκρηξης.
Σχετικά με τον αστροναύτη Νιλ Άμστρογνκ είπε πως «είχε κάνει εξαιρετική προετοιμασία και είχε ατσάλινα νεύρα» ενώ επιβεβαίωσε ότι οι γνωστές φράσεις με την ανθρωπότητα που είπε ο αστροναύτης πατώντας τη σελήνη είναι όντως δικές του.
Ακόμα, χαρακτήρισε ως «βλακείες» τις θεωρίες συνωμοσιολογίας, καθώς όπως εξήγησε «οι πρώτοι που θα φώναζαν εάν ήταν στημένο, θα ήταν οι ανταγωνιστές, δηλαδή οι Σοβιετικοί».
Επιπλέον, είπε πως «ο ανταγωνισμός στο διάστημα έσωσε τον κόσμο από μια πυρηνική καταστροφή μια και μεταφέρθηκε εκεί ο ανταγωνισμός των τότε υπερδυνάμεων» ενώ τόνισε πως ένα ταξίδι στον πλανήτη Άρη θέλει καλή προετοιμασία.
Πηγή: onetv.gr
- Κρήτη: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της 28χρονης που την παρέσυρε με το αυτοκίνητο ο σύζυγός της
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στη Βουλή πέντε αιτήματα άρσης ασυλίας σε βάρος της – Ποιες υποθέσεις αφορούν
- Η Κούβα ξέμεινε από ντίζελ και μαζούτ – Η Αβάνα ζητά από τις ΗΠΑ να άρουν τον αποκλεισμό
- 22 ημέρες ασκητής: Όταν ο Μάθιου ΜακΚόναχι ξόρκισε τους δαίμονες του στο Περού
- Τα ερωτήματα Σπίρτζη για την ανάσυρση της υπόθεσης των υποκλοπών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
- Ο Μπενίτεθ σε ντοκιμαντέρ για το Champions League της Λίβερπουλ το 2005 (vid)





