Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG GLC 43 & GLC 43 Coupe: Ανανέωση με περισσότερη ισχύ

Mercedes-AMG GLC 43 & GLC 43 Coupe: Ανανέωση με περισσότερη ισχύ

Οι εκδόσεις της GLC με τα διακριτικά AMG 43 επιστρέφουν ανανεωμένες και ισχυρότερες συμπληρώνοντας την γκάμα του δημοφιλούς SUV της Mercedes-Benz.

H γερμανική φίρμα συμπληρώνει την γκάμα της ανανεωμένης GLC με τις εισαγωγικές AMG εκδόσεις με τα διακριτικά 43 για την παραδοσιακή SUV και για την coupe SUV έκδοση οι οποίες επιστρέφουν ισχυρότερες και βελτιωμένες σε κάθε τους παράμετρο.

Αμφότερες οι CLC 43 και 43 Coupe εφοδιάζονται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V6 βενζινοκινητήρα των 3,0 λίτρων με αυξημένη ισχύ κατά 23 ίππους σε σχέση με το παρελθόν, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του σχετικού μεγέθους σε 390 ίππους. Η ροπή παραμένει ανέπαφη σε 520 Nm και είναι διαθέσιμη μεταξύ 2.500 και 4.500 σ.α.λ. του κινητήρα.

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με την συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων που όπως και το σύστημα τετρακίνησης έχουν βελτιστοποιηθεί από τον οίκο του Affalterbach προκειμένου να ανταποκρίνονται στην αυξημένη ισχύ αλλά και στις απαιτήσεις δυναμισμού που έχει ο οδηγός από τις εκδόσεις AMG. Έτσι, η συγκεκριμένη εκδοχή του συστήματος τετρακίνησης 4ΜΑTIC έχει ρυθμιστεί προκειμένου να κατανέμει την ροπή σε ποσοστό 69% στον πίσω άξονα διασφαλίζοντας πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά.

Ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης τα δύο SUV υπόσχονται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά τους διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα.

Τις προδιαγραφές των AMG εκδόσεων συμπληρώνει η αυτόματα ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, το ικανότερο σύστημα πέδησης και η δυνατότητα επιλογής διπλής αποσύμπλεξης με την ενεργοποίηση των προγραμμάτων οδήγησης Sport και Sport+ μέσω του AMG Dynamics τα οποία εγγυώνται ταχύτερο κατέβασμα των σχέσεων για καλύτερες επιταχύνσεις.

Όπως επίσης ισχύει για κάθε AMG έκδοση σε όλο το φάσμα μοντέλων της Mercedes-Benz, οι GLC 43 και 43 Coupe επωφελούνται από ένα επιθετικότερο bodykit που σε συνδυασμό με την πληθώρα σημάτων AMG φροντίζει να κάνει αισθητή την ταυτότητα των εκδόσεων.

Στο εσωτερικό εκτός από την παρουσία του ευφυούς συστήματος MBUX με τις δίδυμες οθόνες των 12,3 και 10,25 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το infotainment, το οποίο αποτελεί συνιστώσα όλων εκδόσεων της GLC ανεξαρτήτως ισχύος και αμαξώματος, οι AMG εκδόσεις ξεχωρίζουν από το σπορ τιμόνι με τα διακριτικά της AMG, τα σπορ καθίσματα με τις χαρακτηριστικές ραφές και την αφθονία λεπτομερειών από αλουμίνιο και υλικό που θυμίζει ανθρακόνημα στο ταμπλό και στις πόρτες και στην κεντρική κονσόλα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024