Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεραμέως: Θα διασφαλίσουμε τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών

Κεραμέως: Θα διασφαλίσουμε τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών

Συνάντηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Συνάντηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την υπουργό Παιδείας υποδέχθηκε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμέων ενώ παρών ήταν και ο γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.

Ο Αρχιεπίσκοπος και η κ. Κεραμέως στη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεργασίας, αλλά και στην διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών δικαιωμάτων των κληρικών .

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την υπουργό και αναφέρθηκε στην χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας.

Η κ. Κεραμέως εξέφρασε την χαρά της για την συνάντηση και τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στην βάση μιας ειλικρινούς σχέσης».

Η υπουργός υπογράμμισε , ότι «η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».

Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε οτι η επιτροπή διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι κι αν χρειαστεί να την συμπληρώσουμε, γιατί η επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα τα οποία πολλές φορές είναι απλά».

Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη. Επεσήμανε, επίσης, ότι «επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024