Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι προτάσεις του ΣΒΕ για την περιφερειακή βιομηχανία

Οι προτάσεις του ΣΒΕ για την περιφερειακή βιομηχανία

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον αρμόδιο υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση είχε η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, καταθέτοντας προτάσεις για την βελτίωση του κλάδου.

Να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν νομοθετική πρωτοβουλία για τον χαρακτηρισμό των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας σε οργανωμένους υποδοχείς, αρχής γενομένης από την περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, πρότεινε η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στη διάρκεια σημερινής συνάντησης που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον αρμόδιο υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση.

Συζητήθηκε επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΒΕ, η δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου (free trade zone) εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, αλλά και η γενικότερη κρισιμότητα στήριξης της περιφερειακής βιομηχανίας με στοχευμένες παρεμβάσεις.

Η διοίκηση του Συνδέσμου τόνισε ότι αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας η αναβάθμιση των περιβαλλοντικών υποδομών σε όλες τις βιομηχανικές περιοχές της χώρας και η τοποθέτηση δικτύου οπτικών ινών σε αυτές, ούτως ώστε οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις να μπορούν να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ζήτησε τέλος να τεθούν στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου αφενός η χρηματοδότηση καινοτομικών επενδύσεων και εφαρμοσμένων ερευνητικών έργων και αφετέρου ο σχεδιασμός ειδικών κλαδικών προγραμμάτων ψηφιοποίησης, ώστε να υπάρξει επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της περιφερειακής βιομηχανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024