Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας καταδικάζει πλήρως τις ξενοφοβικές δηλώσεις Τραμπ

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας καταδικάζει πλήρως τις ξενοφοβικές δηλώσεις Τραμπ

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν, πρόσθεσε σήμερα τη φωνή της σε αυτές εκείνων που καταδικάζουν τις ξενοφοβικές δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον τεσσάρων νέων βουλευτών των Δημοκρατικών που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν, πρόσθεσε σήμερα τη φωνή της σε αυτές εκείνων που καταδικάζουν τις ξενοφοβικές δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον τεσσάρων νέων βουλευτών των Δημοκρατικών που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες.

Η Αρντέρν, χαρισματική πολιτικός, που μια μερίδα του αμερικανικού Τύπου έχει εκθειάσει χαρακτηρίζοντάς την «αντίποδα του Τραμπ», δήλωσε υπερήφανη για την ποικιλομορφία της χώρας της.

«Δε συνηθίζω να αναμειγνύομαι στα πολιτικά ζητήματα άλλων [κρατών], όμως μάλλον είναι προφανές για μεγάλο μέρος του κόσμου ότι διαφωνώ πλήρως και απόλυτα μαζί του» τόνισε η Αρντέρν στο Radio New Zealand.

Αφού προέτρεψε, χωρίς να τις κατονομάσει, το Σαββατοκύριακο τις νέες βουλευτές των Δημοκρατικών να «επιστρέψουν» στις χώρες καταγωγής τους, χθες ο Τραμπ κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο την επίθεσή του, κατηγορώντας τις ότι «μισούν» τις ΗΠΑ. «Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ, μπορείτε να φύγετε!» δήλωσε.

Στη Νέα Ζηλανδία «πιστεύουμε ότι το κοινοβούλιό μας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό», συνέχισε η νεοζηλανδή πρωθυπουργός.

«Πρέπει να μοιάζει να με τη Νέα Ζηλανδία, να αποτελείται από μια παλέτα διαφορετικών πολιτισμών και εθνοτήτων».

«Ποτέ δεν πρέπει να αποτελεί η καταγωγή κάποιου κριτήριο για το δικαίωμά του να βρίσκεται στο κοινοβούλιο» υπογράμμισε η Αρντέρν.

Οι δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου καταγγέλθηκαν ως «ρατσιστικές» ακόμη και από κάποια μέλη του δικού του κόμματος.

Εξάλλου, η απερχόμενη συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτες» τις δηλώσεις του προέδρου της ισχυρότερης χώρας του κόσμου.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024