Έναν νέο θεσμό, με στόχο να ενισχυθούν οι μηχανισμοί καταπολέμησης της διαφθοράς, ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον σχεδιασμό του νέου υπουργού Κώστα Τσιάρα.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εργάζεται ήδη για την ενίσχυση των μηχανισμών καταπολέμησης της διαφθοράς, ιδρύοντας έναν νέο θεσμό, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Όπως επισημαίνουν πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο Sputnik, o κεντρικός στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας του, είναι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων των βασικών ελεγκτικών μηχανισμών σε μια ενιαία Αρχή που θα παράγει μετρήσιμα και στοχευμένα αποτελέσματα.

Με τον τρόπο αυτό η προωθούμενη μεταρρύθμιση στοχεύει στο να άρει τις συγκρούσεις αρμοδιοτήτων που παρατηρούνται μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και αφετέρου να επιταχύνει σημαντικά την παραγωγή έργου στην πάταξη της διαφθοράς.

«Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς ανάγεται σε μείζονα προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης», ανέφερε στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του, ο Κώστας Τσιάρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr