Χωρίς παιδίατρο λειτουργεί εν μέσω θέρους το Νοσοκομείο της Σάμου, αφού η μοναδική παιδίατρος που υπηρετεί στη δομή απουσιάζει με άδεια από την Παρασκευή 12 Ιουλίου, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

«Οκτώ μήνες εργάζεται η Παιδίατρος χωρίς διακοπή για ξεκούραση. Έχει ξεπεράσει τα όριά της όπως χαρακτηριστικά μας είπε», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Νοσοκομείο της Σάμου εκτιμάται ότι καλύπτει τις ανάγκες 30.000 μονίμων κατοίκων, 4.000 μεταναστών που διαμένουν στις προσφυγικές δομές, καθώς και χιλιάδες παραθεριστές που επιλέγουν το νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ωστόσο, εδώ και οκτώ μήνες στο νοσοκομείο έχει μείνει μια παιδίατρος η οποία εφημερεύει κάθε ημέρα, χωρίς να της χορηγούνται ρεπό και άδειες, καθώς δεν έχουν καλυφθεί οι άλλες τρεις οργανικές θέσεις παιδιάτρων στην Παιδιατρική Κλινική 9 κλινών.

Η μοναδική λοιπόν παιδίατρος του νοσοκομείου προσφέρει υπηρεσίες σε χειρουργεία παίδων και τη μαιευτική κλινική (με υψηλό αριθμό τοκετών), εφημερεύοντας καθημερινά.

«Από την περασμένη Παρασκευή 12/7/2019 το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς Παιδίατρο παρότι νοσηλεύονται 9 παιδάκια στην παιδιατρική κλινική και είναι απαραίτητη η υπηρεσία της στη μαιευτική κλινική (τοκετός) και τα χειρουργεία των παιδιών. Πήρε άδεια γιατί η μητέρα της νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας σε νοσοκομείο της Αττικής», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ που επανειλημμένως έχει αναδείξει το πρόβλημα χωρίς ωστόσο η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει λύση.

Με αφορμή λοιπόν την απουσία της παιδιάτρου με άδεια, η ΠΟΕΔΗΝ επαναφέρει το θέμα ζητώντας άμεσα από τον νέο υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να δώσει λύση, προειδοποιώντας ότι «κινδυνεύουν τα παιδάκια που βρίσκονται στο νησί».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο