Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Β. Κέφης στο One Channel: Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τα κόμματα γιατί δεν του προσφέρουν όραμα

Β. Κέφης στο One Channel: Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τα κόμματα γιατί δεν του προσφέρουν όραμα

Για τη διαφορά μεταξύ κράτους και δημόσιας διοίκησης, αλλά και για τον τρόπο σωστής λειτουργίας του κράτους μίλησε μέσα από την εκπομπή One Talk ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστήμίου, Βασίλης Κέφης

Για τη διαφορά μεταξύ κράτους και δημόσιας διοίκησης, αλλά και για τον τρόπο σωστής λειτουργίας του κράτους μίλησε μέσα από την εκπομπή One Talk ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστήμίου, Βασίλης Κέφης. Σύμφωνα με τον κ. Κέφη, «ο σύγχρονος ορισμός του κράτους δεν πρέπει να πηγαίνει στην έννοια της γραφειοκρατίας ή της αδιαφάνειας».

«Κράτος σημαίνει εξυπηρέτηση του πολίτη» διευκρίνισε. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του «ένα κράτος δεν πρέπει να αντιγράφει ένα πρόγραμμα ενός άλλου, αλλά να το προσαρμόζει στη δική του κουλτούρα». Αναφορικά με την Ελλάδα, τόνισε πως «στην ελληνική κοινωνία, υπάρχει η κουλτούρα της αντίστασης στις αλλαγές». Ερωτηθείς για το θέμα της αξιολόγησης, το οποίο ήρθε και πάλι στο προσκήνιο επί πρωθυπουργίας Κ. Μητστοάτακη κατέστησε σαφές πως «τα υπάρχοντα συστήματα αξιολόγησης του δημοσίου τομέα είναι ξεπερασμένα» ενώ συμπλήρωσε πως «το δημόσιο χρειάζεται ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού».

Όσον αφορά στο brain drain, ένα διαχρονικό πρόβλημα για τη χώρα μας, υπογράμμισε πως «μόνο η αξιοκρατία και η διαφάνεια μπορούν να κρατήσουν τους νέους στην Ελλάδα». Ερωτηθείς αν ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στα κόμματα, απάντησε θετικά και εξήγησε πως αυτό συμβαίνει «επειδή δεν του προσφέρουν ένα όραμα». Τέλος, μιλώντας για την κλιματική αλλαγή εξέφρασε την πεποίθηση πως «ό,τι έφτιαξε η φύση μέσα σε 1 δισεκατομμύριο χρόνια, το κατέστρεψε ο άνθρωπος σε 30 χρόνια».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024