Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζιαμαρόλι (ESM): Ας συζητήσουμε πρώτα για αλλαγές που δεν απειλούν το στόχο για πλεόνασμα

Τζιαμαρόλι (ESM): Ας συζητήσουμε πρώτα για αλλαγές που δεν απειλούν το στόχο για πλεόνασμα

Η απροθυμία των θεσμών να επαναδιαπραγματευτούν με την Αθήνα τους -αναμφισβήτητα- υψηλούς στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2022 φάνηκε στην διπλωματική μεν πλην όμως σαφή τοποθέτηση του επικεφαλής του ESM στο κουαρτέτο, Νικολά Τζιαμαρόλι.

Η απροθυμία των θεσμών να επαναδιαπραγματευτούν με την Αθήνα τους -αναμφισβήτητα- υψηλούς στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2022 φάνηκε στην διπλωματική πλην όμως σαφή τοποθέτηση του επικεφαλής του ESM στο κουαρτέτο, Νικολά Τζιαμαρόλι.

«Πριν αρχίσει η συζήτηση για τη μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα, ας δούμε πρώτα τι μπορούμε να αλλάξουμε εντός των υφιστάμενων στόχων», ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο επικεφαλής της αποστολής του ESM στην Ελλάδα, Νικολά Τζιαμαρόλι.

Ενδεικτικά έφερε δε το παράδειγμα της υλοποίησης του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τα τελευταία χρόνια, όπως είπε.

Ο κ. Τζιαμορόλι εκτίμησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστή πορεία, επισημαίνοντας ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα του ESM και πως έχει μέχρι στιγμής επιτυχημένες εξόδους στις αγορές.

Όλες οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη δείχνουν να πληρούνται, ωστόσο, υπάρχουν ρίσκα, τόσο εγχώρια όσο και διεθνή, εκτίμησε ο επικεφαλής του ESM στο κουαρτέτο, ο οποίος αναφέρθηκε στο «πισωγύρισμα που είδαμε πρόσφατα» ως προς τις δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στους εταίρους.

Επισήμανε ακόμα ότι τις προεκλογικές νομοθετικές παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στήριξαν και ψήφισαν και άλλα κόμματα.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις καθώς η ανάπτυξη και η πρόσβαση στις αγορές είναι το ζητούμενο. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα επιτύχει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024