Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Θα παράγουμε S-400 μαζί με τη Ρωσία

Ερντογάν: Θα παράγουμε S-400 μαζί με τη Ρωσία

«Η παραλαβή των S-400 θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020 και ο νέος στόχος μας είναι η κοινή παραγωγή με την Ρωσία» τόνισε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Υψηλούς τόνους και μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε με την ομιλία του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ομιλία του η οποία μετατράπηκε σε συλλαλητήριο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «σε αυτούς που δε βλέπουν ότι το μέλλον μας θα το σχηματίσει η περίοδος από την οποία περάσαμε δεν έχουμε να πούμε τίποτα».

«Αυτοί που βρίσκουν δίκιο στην απέναντι πλευρά για τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου, της Κύπρου και του Αιγαίου έχουν ξεγελαστεί» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των S-400 τόνισε: «Πήραμε τους S400; Τους πήραμε. Έφτασαν 8 αεροσκάφη και θα φτάσουν και τα άλλα. Τι είπαν; «Δεν μπορούν να τους πάρουν, δεν μπορούν να το κάνουν». Τι έγινε; Τους πήραμε. Και αυτή τη στιγμή άρχισε η συναρμολόγηση. Το χρονοδιάγραμμα τηρείται».

Ο τούρκος πρόεδρος κατέληξε, επισημαίνοντας: «Οι S-400 είναι το πιο ισχυρό αμυντικό σύστημα απέναντι σε αυτούς που θέλουν να επιτεθούν στη χώρα μας. Η παραλαβή των S-400 θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020 και ο νέος στόχος μας είναι η κοινή παραγωγή με την Ρωσία».

«Ασήμαντες» οι κυρώσεις των ΗΠΑ;

Η Τουρκία φαίνεται ότι θα αποκτήσει και το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 και τα αμερικανικά μαχητικά F-35, εκτιμούν διεθνή ΜΜΕ , ενώ επιπλέον επισημαίνουν ότι οι κυρώσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να «πονέσουν» τον Ερντογάν. Και αυτό γιατί η «επιχειρηματική» λογική του Τραμπ φαίνεται να επικρατεί απ΄ αυτή των «γερακιών» του Πενταγώνου και των διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το Bloomberg γράφει χαρακτηριστικά: «Οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας που πιθανότατα θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, εκτιμάται ότι θα έχουν ελάχιστο αντίκτυπο και γι΄ αυτό δύσκολα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα».

«Μεσοπρόθεσμα, δεν θα επηρεάσουν την αξιοπιστία της Τουρκίας, στην πολιτική επιτοκίων» δήλωσε ο Hasnain Malik, επικεφαλής στρατηγικής μετοχικού κεφαλαίου στην Tellimer, επενδυτική τράπεζα επικεντρωμένη στις αναδυόμενες αγορές. «Μακροπρόθεσμα, η Τουρκία παραμένει βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ, ενάντια στο Ιράν και τη Ρωσία» προσθέτει. Πόσο μακροπρόθεσμα δεν διευκρινίζει, αφού αυτή τη στιγμή οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας – Ιράν είναι εξαιρετικές.

Ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε, δε, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την εξουσία να άρει τις ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 κι ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να βρει «κάποιον συμβιβασμό» στην όλη διαμάχη, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024