Τι ώρα θα χτυπάει το κουδούνι στα σχολεία από τη νέα χρονιά
Για τις αλλαγές της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά στον τομέα της παιδείας, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Για τις αλλαγές της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά στον τομέα της παιδείας, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία παράλληλα επανέλαβε όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο την Παρασκευή.
«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8:15 το πρωί» διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Η νέα υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης πως θα προσληφθούν 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και ότι το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.
«Δεν πρόκειται να λειτουργήσει η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι» ξεκαθάρισε η κυρία Κεραμέως.
Η κατάργηση του ασύλου θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις 23 Ιουλίου. Το νομοσχέδιο θα αφορά τη λειτουργία του κράτους την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, διορθώσεις στον νέο Ποινικό Κώδικα αλλά και ρυθμίσεις για τους Δήμους.
Το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, θα είναι το φορολογικό που θα περιλαμβάνει όλες τις μειώσεις φόρων που υποσχέθηκε προεκλογικά ο πρωθυπουργός και που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 1η του νέου έτους.
- Αίγιο: «Είμαι αθώος, δεν μπορώ να πενθήσω» – Τι λέει μέσα από τη φυλακή ο 65χρονος Ιταλός
- Αρκάς: «Παράδεισος» για τους αδειούχους, «κόλαση» για τους εργαζόμενους
- Οδηγός για τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τη γυμναστική
- Συνταγματική αναθεώρηση: Το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή – Τα επίμαχα άρθρα
- Μείωση της κίνησης των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
- Δύο συνταγές made in Italy
- Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442