Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι... προοδευτικές Γερουσιάστριες στο στόχαστρο του Τραμπ

Οι… προοδευτικές Γερουσιάστριες στο στόχαστρο του Τραμπ

Με μια ομάδα γερουσιαστριών που ασκεί δριμεία κριτική στον ίδιο και την νυν Δημοκρατική ηγεσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων τα «έβαλε» ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα, απευθυνόμενος σε μια ομάδα γερουσιαστριών του Δημοκρατικού Κόμματος, να «πάνε πίσω και να βοηθήσουν στο να φτιαχτούν τα τελείως διαλυμένα και κατακλυσμένα από εγκληματικότητα μέρη απ’ όπου κατάγονται», αντί να ασκούν κριτική στις ΗΠΑ, ένα σχόλιο που καταδίκασαν οι Δημοκρατικοί ως ρατσιστικό.

«Είναι τόσο ενδιαφέρον να βλέπω «Προοδευτικές» Γερουσιάστριες του Δημοκρατικού Κόμματος, που προέρχονται από χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων είναι μια ολοκληρωτική και απόλυτη καταστροφή… κακόβουλα να λένε στους πολίτες των ΗΠΑ… πώς πρέπει να διοικείται η κυβέρνησή μας», έγραψε ο Τραμπ σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter.

Αν και δεν ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος φαίνεται πως μιλούσε για την Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές από τη Νέα Υόρκη, την Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα, την Αγιάνα Πρίσλεϊ από τη Μασαχουσέτη και τη Ρασίντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν, μια ομάδα πολιτικών γνωστή ως «απόσπασμα», καθώς ασκεί δριμεία κριτική στον μεγιστάνα αλλά και στην νυν Δημοκρατική ηγεσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μονάχα η Ομάρ, η οικογένεια της οποίας έφυγε από τη Σομαλία με την ιδιότητα του πρόσφυγα και έφθασε στη Μινεάπολη το 1997, έχει γεννηθεί εκτός των ΗΠΑ. Η Τλάιμπ έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ από Παλαιστίνιους γονείς και η Οκάσιο Κορτέζ στη Νέα Υόρκη από γονείς με ρίζες στο Πουέρτο Ρίκο, αμερικανικό έδαφος.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι μπορεί να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ομάδα αυτή, ωστόσο έσπευσε στο πλευρό τους σήμερα μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος. Χαρακτήρισε τα σχόλια του Τραμπ «ξενοφοβικά».

«Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ λέει σε τέσσερις Αμερικανίδες γερουσιάστριες να επιστρέψουν στις χώρες τους, επαναβεβαιώνει ότι το σχέδιό του ‘Make America Great Again’ ήταν πάντα να γίνει η Αμερική ξανά λευκή» έγραψε στο Twitter.

«Εγώ εντάσσομαι στην κατηγορία του Προέδρου;» διερωτήθηκε ο γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν από το Ιλινόι, μιλώντας στην εκπομπή Face the Nation του CBS, αναφερόμενος στην καταγωγή του από τη Λιθουανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024