Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bερολίνο: «Συμμαχία των προθύμων» για την κατανομή μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες

Bερολίνο: «Συμμαχία των προθύμων» για την κατανομή μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες

Πρωτοβουλία για να βρεθεί έστω και μία προσωρινή λύση για τους μετανάστες της Μεσογείου, αναμένεται να λάβει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Πρωτοβουλία για να βρεθεί έστω και μία προσωρινή λύση για τους μετανάστες της Μεσογείου, αναμένεται να λάβει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο Χάικο Μάας θα απευθυνθεί κυρίως στις πρόθυμες χώρες του Νότου, ώστε να σταματήσει η «Οδύσσεια» των πλοίων των Μ.Κ.Ο. που αναζητούν ασφαλή λιμάνια για τους πρόσφυγες που έχουν διασώσει στη Μεσόγειο.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει από κοινού με άλλες ευρωπαϊκές χώρες την πρωτοβουλία, υποστηρίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

«Τα κράτη μέλη που είναι πρόθυμα να δεχτούν πρόσφυγες θα πρέπει να προχωρήσουν μπροστά – όλα τα άλλα κράτη καλούνται να συμμετάσχουν», δηλώνει ο ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξη του με το δίκτυο περιφερειακού Τύπου RND.

Αυτή η «συμμαχία των προθύμων για βοήθεια» θα πρέπει να συμφωνήσει σε έναν «δεσμευτικό μηχανισμό κατανομής» των διασωθέντων προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, προτείνει ο κ. Μάας.

Όπως ανακοίνωσε, η Γερμανία είναι έτοιμη να «συμβάλει ουσιαστικά» και «εγγυάται να δέχεται σε μόνιμη βάση ένα σταθερό ποσοστό διασωθέντων».

Οι δηλώσεις του κ. Μάας γίνονται ενόψει της Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα στο Ελσίνκι. Θέμα της ατζέντας είναι η αντιμετώπιση των διασωθέντων μεταναστών στη Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή πάντως ο Τραμπ εξαπολύει κυνηγητό για τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών στο αμερικανικό έδαφος.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024