Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύσκεψη στα Ν. Μουδανιά - Τα επόμενα βήματα μετά την καταστροφή στη Χαλκιδική

Σύσκεψη στα Ν. Μουδανιά – Τα επόμενα βήματα μετά την καταστροφή στη Χαλκιδική

Στην επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική, ενόψει μάλιστα του Σαββατοκύριακου, οπότε αναμένεται μαζική προσέλευση εκδρομέων, προσανατολίζεται το κυβερνητικό κλιμάκιο, που πραγματοποίησε το πρωί σύσκεψη στο δημαρχείο των Ν. Μουδανιών υπό τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών

Στην επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική, ενόψει μάλιστα του Σαββατοκύριακου, οπότε αναμένεται μαζική προσέλευση εκδρομέων, προσανατολίζεται το κυβερνητικό κλιμάκιο, που πραγματοποίησε το πρωί σύσκεψη στο δημαρχείο των Ν. Μουδανιών υπό τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων.

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την σταδιακή αποκατάσταση του ρεύματος» δήλωσε ο κ. Καραμανλής κατά την έναρξη της σύσκεψης, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί και η απομάκρυνση των επικίνδυνων κατασκευών που υπάρχουν.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «πραγματικά αποφύγαμε τα χειρότερα» και τόνισε ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αποτελεί άμεσο ζήτημα, «κυρίως στο πρώτο «πόδι» που από την ώρα της καταστροφής δεν έχει ρεύμα και κατά συνέπεια, ούτε νερό».

Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι προσπάθειες γίνονται για να δοθεί στην κυκλοφορία και ο δρόμος μετά την Ποτίδαια, προς τη Ν. Φώκαια που έχει κλείσει μετά από πτώση πυλώνα της ΔΕΗ και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παράκαμψη.

Η Περιφέρεια έχει ήδη αποστείλει εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους όλων των δήμων που αντιμετωπίζουν την λειψυδρία ενώ 15 κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας και ισάριθμα του Υπουργείου Υποδομών βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τις ζημιές.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο ατύχημα που είχε η ΔΕΗ στην ιστορία της» με την πτώση πέντε πυλώνων, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις όλων είναι στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. Η σύσκεψη προς το παρόν διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 11.30 το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024