Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, είπε ότι διέρρευσε από πρακτορείο ειδήσεων προσχέδιο για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η ΕΕ εναντίον της Τουρκίας, και έκρινε ότι «αυτό θα είναι λάθος για την Ευρώπη».

«Τα γεωτρύπανά μας θα συνεχίσουν»

Υποστήριξε και πάλι ότι η Κύπρος μπήκε παράνομα στην ΕΕ και ισχυρίστηκε πως «η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι φημισμένη ότι δεν κρατάει τον λόγο της».

Οπως μεταδίδει ο Πολίτης, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε για την ανατολική Μεσόγειο ότι διεξάγουν δραστηριότητες για την προστασία των δικαιωμάτων τους ενάντια στις μονομερείς παρεμβάσεις.

«Οσο η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν δίνει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, τα γεωτρύπανά μας Γιαβούζ και Φατίχ θα συνεχίζουν τις εργασίες τους. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να παραβιάσει μονομερώς τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

«Να κινηθεί με βάση τις αρχές της»

»Οι αρχές της Ευρώπης πρέπει να βρουν κοινή λύση που να διασφαλίζει τα δικαιώματα και των δύο πλευρών», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ, ισχυριζόμενος ότι «η ΕΕ προτιμά την οδό πρόκλησης προβλημάτων».

«Η ΕΕ πρέπει να κινηθεί με βάσεις τις αρχές της», υποστήριξε. Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ «αυτή η κρίση θα τερματιστεί μόνο όταν προστατευτούν τα δικαιώματα της ‘τδβκ’».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε πως αν κοιτάξει κανείς ποιοι βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο θα μείνει έκπληκτος, όταν διαπιστώσει ότι έχει συσσωρευτεί εκεί όλος ο κόσμος.

Ανάγκη για την Τουρκία οι S-400

«Είναι ώρα αντί να χτίζουμε τείχη να κτίζουμε γέφυρες», ανέφερε. Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ακόμη ότι οι χώρες που δεν είναι εγγυήτριες δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένα όφελος η ΕΕ και οι άλλες χώρες να χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ακόμη ότι οι S400 αποτελούν αμυντική ανάγκη για την Τουρκία. «Θέλουμε να φτάσουμε σε θετικό συμβιβασμό με τις ΗΠΑ αλλά σε αυτό το σημείο δεν έχουμε φτάσει μέχρι στιγμής», ανέφερε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας