Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομέρ Τσελίκ : Θα είναι λάθος για την Ευρώπη τυχόν κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Ομέρ Τσελίκ : Θα είναι λάθος για την Ευρώπη τυχόν κυρώσεις κατά της Τουρκίας

«Θα είναι λάθος για την Ευρώπη» να πάρει μέτρα κατά της Τουρκίας εξαιτίας των δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, είπε ότι διέρρευσε από πρακτορείο ειδήσεων προσχέδιο για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η ΕΕ εναντίον της Τουρκίας, και έκρινε ότι «αυτό θα είναι λάθος για την Ευρώπη».

«Τα γεωτρύπανά μας θα συνεχίσουν»

Υποστήριξε και πάλι ότι η Κύπρος μπήκε παράνομα στην ΕΕ και ισχυρίστηκε πως «η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι φημισμένη ότι δεν κρατάει τον λόγο της».

Οπως μεταδίδει ο Πολίτης, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε για την ανατολική Μεσόγειο ότι διεξάγουν δραστηριότητες για την προστασία των δικαιωμάτων τους ενάντια στις μονομερείς παρεμβάσεις.

«Οσο η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν δίνει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, τα γεωτρύπανά μας Γιαβούζ και Φατίχ θα συνεχίζουν τις εργασίες τους. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να παραβιάσει μονομερώς τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

«Να κινηθεί με βάση τις αρχές της»

»Οι αρχές της Ευρώπης πρέπει να βρουν κοινή λύση που να διασφαλίζει τα δικαιώματα και των δύο πλευρών», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ, ισχυριζόμενος ότι «η ΕΕ προτιμά την οδό πρόκλησης προβλημάτων».

«Η ΕΕ πρέπει να κινηθεί με βάσεις τις αρχές της», υποστήριξε. Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ «αυτή η κρίση θα τερματιστεί μόνο όταν προστατευτούν τα δικαιώματα της ‘τδβκ’».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε πως αν κοιτάξει κανείς ποιοι βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο θα μείνει έκπληκτος, όταν διαπιστώσει ότι έχει συσσωρευτεί εκεί όλος ο κόσμος.

Ανάγκη για την Τουρκία οι S-400

«Είναι ώρα αντί να χτίζουμε τείχη να κτίζουμε γέφυρες», ανέφερε. Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ακόμη ότι οι χώρες που δεν είναι εγγυήτριες δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένα όφελος η ΕΕ και οι άλλες χώρες να χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ακόμη ότι οι S400 αποτελούν αμυντική ανάγκη για την Τουρκία. «Θέλουμε να φτάσουμε σε θετικό συμβιβασμό με τις ΗΠΑ αλλά σε αυτό το σημείο δεν έχουμε φτάσει μέχρι στιγμής», ανέφερε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024