Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μπλόκο» Βρούτση στην απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους εκτός ΕΕ

«Μπλόκο» Βρούτση στην απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους εκτός ΕΕ

Σε επανεξέταση του ζητήματος της απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας βάζοντας «μπλόκο» με εγκύκλιό του στην απόδοση ΑΜΚΑ με τις διαδικασίες που είχε ορίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης ανακάλεσε την εγκύκλιο της προηγούμενης κυβέρνησης με την οποία απλοποιούνταν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ – μεταξύ άλλων σε μετανάστες, αιτούντες διεθνούς προστασίας και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιο των προηγούμενων υπουργού και υφυπουργών Εργασίας στις 20 Ιουνίου του 2019, αποσαφηνίστηκε το γραφειοκρατικό πλαίσιο, το οποίο καθιστούσε δύσκολη την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους τρίτων χωρών.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του κ. Βρούτση, θα επανεξεταστεί το ζήτημα της απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε και στη συνέχεια θα δοθούν νέες αναλυτικές οδηγίες.

Η νέα αυτή κίνηση του υπουργού Εργασίας προκαλεί προβληματισμό για τoν τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ και εντείνει τους φόβους για σκληρή πολιτική, που θα λειτουργήσει εις βάρος των προσφύγων και μεταναστών.

Ήδη από την ανακοίνωση της δομής της, η νέα κυβέρνηση δέχθηκε πυρά από την αντιπολίτευση και από ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανααφορικά με τη συγχώνευση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024