Ένα πελώριο διαφανές φύλλο με κυκλικά ανοίγματα καλύπτει την πρόσοψη του τελευταίου κοινόχρηστου χώρου εργασίας Second Home, που ολοκλήρωσε στο ανατολικό Λονδίνο το με έδρα τη Μαδρίτη στούντιο Cano Lasso.

«Πάρα πολλά κτήρια έχουν γκρίζες προσόψεις, οι οποίες νεκρώνουν το τοπίο» είπε, σχολιάζοντας την ασυνήθιστη πρόσοψη, ο συνιδρυτής του Second Home Ρόαν Σίλβα. «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα εξωτερικό περιβάλλον το οποίο να κάνει τον κόσμο ν’ αναρωτιέται «τι είναι αυτό το μέρος;»».

Τα εσωτερικά του Second Home London Fields -του τέταρτου που έχει ανοίξει στη βρετανική πρωτεύουσα, μετά από αυτά στο Spitalfields, στο Holland Park και στο Clerkenwell- είναι επίσης σχεδιασμένα από το στούντιο Canno Lasso.

Σε μία προσπάθεια να γίνει «ο πιο φιλικός στην οικογένεια εργασιακός χώρος της πόλης», το Second Home στο ανατολικό Λονδίνο ενσωματώνει, για πρώτη φορά, έναν παιδικό σταθμό (τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει το N Family Club), τον οποίο σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Kennedy Woods.

Επιπλέον, ετοίμασαν παιδότοπο στην οροφή του κτηρίου με διαδρομή για αγώνες (παιδικών) αυτοκινήτων και γούρνα όπου τα μικρά μπορούν να τσαλαβουτούν και να παίζουν.

«Οι αρχιτέκτονες έκαναν σπουδαία δουλειά σχεδιάζοντας αυτό το κτήριο έχοντας κατά νου τα παιδιά – καθώς και τους ενήλικες» είπε ο Σαμ Άλντεντον, ο έταιρος συνιδρυτής του Second Home. «Είναι όντως ένα βήμα μπροστά στον σχεδιασμό χώρων εργασίας» σχολίασε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας