Επαναλαμβάνονται οι εκλογές στα Εξάρχεια, όπου εκλάπη η κάλπη
Την Κυριακή, θα επαναληφθούν οι εκλογές στο 33ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων στα Εξάρχεια από όπου εκλάπη η κάλπη στις εθνικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Την προσεχή Κυριακή, 14 Ιουλίου, θα επαναληφθούν οι εκλογές στο 33ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων, στο 35ο δημοτικό σχολείο και 5ο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο στα Εξάρχεια (οδός Κωλέττη 34), από όπου εκλάπη η κάλπη στις εθνικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Υπενθυμίζεται ότι τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο συγκεκριμένο τμήμα και επιχείρησαν αρχικώς να σπάσουν την κάλπη με βαριοπούλα. Στη συνέχεια, όμως, την έκλεψαν και έφυγαν. Μέχρι τότε είχαν ψηφίσει 207 πολίτες επί συνόλου 545 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).