Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τη διαγραφή του Σαλβίνι από τα κοινωνικά δίκτυα ζητά η Καρόλα Ρακέτε

Τη διαγραφή του Σαλβίνι από τα κοινωνικά δίκτυα ζητά η Καρόλα Ρακέτε

Η 31χρονη πλοίαρχος του Sea-Watch ζητά να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκας, καθώς τους χρησιμοποιεί για τη διάδοση μίσους.

Μήνυση εναντίον του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι θα καταθέσει την Παρασκευή η Καρόλα Ρακέτε, ζητώντας τον αποκλεισμό του από τα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της, ο Σαλβίνι χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς του σε Facebook και Twitter προκειμένου να διαδίδει τις «θέσεις μίσους» που διατυπώνει κατά καιρούς τόσο για πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Υπενθυμίζεται ότι η 31χρονη πλοίαρχος του πλοίου διάσωσης Sea-Watch, το οποίο ανήκει σε γερμανική ΜΚΟ, συνελήφθη τον περασμένο μήνα στη Λαμπεντούζα, αφού αγνόησε την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και έδεσε το πλοίο για να αποβιβάσει τους 40 μετανάστες που είχε διασώσει. Αρχικά, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό για λίγες μέρες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη. Ωστόσο, εξακολουθούν να εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον της και αναμένεται να δικαστεί.

Ωστόσο, η ενέργειά της προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις και χυδαίες προσβολές εναντίον της στο διαδίκτυο, καθώς και τα πυρά από τον ακροδεξιό αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, που δεν έχει σταματήσει να εξαπολύει επιθέσεις, χαρακτηρίζοντας την μεταξύ άλλων «πειρατή» και «εγκληματία» με αναρτήσεις του στο twitter και στο Facebook.

H Ρακέτε βρίσκεται πλέον σε μυστική τοποθεσία στην Σικελία, καθώς έχει δεχτεί σωρεία απειλών κατά της ζωής της.

Σε μια προσπάθεια να περάσει η ίδια στην αντεπίθεση, ο δικηγόρος της Αλεσάντρο Γκαμπερίνι, τόνισε στο πρακτορείο Reuters ότι θα υποβάλει αύριο μήνυση εναντίον του ηγέτη της Λέγκας και υπουργού Εσωτερικών με την καταγγελία της δυσφήμισης.

«Σε ό,τι αφορά προσβολές, δυσφήμιση και δηλώσεις πρόκλησης μίσους, όπως αυτές του υπουργού, ο μόνος τρόπος που ο δικαστής μπορεί να το εμποδίσει αυτό από το να συμβαίνει, είναι μπλοκάροντας τους λογαριασμούς», ανέφερε ο Γκαμπερίνι.

Αντιδρώντας ο Σαλβίνι, που έχει υποσχεθεί ότι θα απελάσει την Ρακέτε από την Ιταλία, αψήφησε την απειλή να αποκλειστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Γερμανίδα κομουνίστρια, εκείνη που διεμβόλισε το αστυνομικό σκάφος περιπολίας, ζήτησε από τον εισαγγελέα να κλείσει τις σελίδες μου στο Facebook και στο Twitter. Δεν υπάρχει όριο στην γελοιότητα», είπε με ανάρτησή του στο Twitter, αναρωτώμενος: «Οπότε, θα μπορώ να χρησιμοποιώ μόνο το Instagram;»

«Ο Ματέο Σαλβίνι δημοσίως και επανειλημμένως με έχει αποκαλέσει αλαζόνα, παράνομη, συνεργό παράνομων διακινητών ανθρώπων, πιθανό δολοφόνο, παραβάτη, εγκληματία…η σοβαρή ζημιά στην υπόληψή μου είναι προφανής», αναφέρει η Ρακέτε στην 14σελιδη μηνυτήρια αναφορά, η οποία περιήλθε σε γνώση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa και του Reuters. Μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Σαλβίνι ότι τροφοδοτεί ξενοφοβικές και μισογυνικές διαθέσεις.

Ο Σαλβίνι οικοδόμησε το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας του και της πολιτικής του ανέλιξης, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και έχει με διαφορά τον μεγαλύτερο αριθμό ακολούθων από κάθε άλλο Ιταλό πολιτικό ηγέτη – με 3,8 εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook και 1,1 εκατομμύρια στο Twitter.

Δημοσκόποι εκτιμούν ότι η δημόσια διένεξη με την Ρακέτε επέτρεξε στον Ιταλό αντιπρόεδρο να «σφυρηλατήσει» τη σκληρή του αντιμεταναστευτική του στάση, δίνοντας του, όπως φαίνεται, μια νέα ώθηση.

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouTrend που δημοσιεύτηκε σήμερα κατέγραψε αυξημένα ποσοστά για την Λέγκα, με ποσοστά 37,7%, από το 34,3% που σημείωσε στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024