Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ενεργειακή αγορά περνάει στη ψηφιακή της εποχή

Η ενεργειακή αγορά περνάει στη ψηφιακή της εποχή

Και η Protergia δίνει το παρόν

Το μέλλον της ενέργειας διαγράφεται ψηφιακό και σ΄αυτό συμφώνησαν όσοι βρέθηκαν στην εταιρική εκδήλωση «Ολοκληρωμένες Ενεργειακές Λύσεις B2B από την Protergia» στις 20/6 στo Divani Caravel. Μέσα από αυτή την εκδήλωση η Protergia παρουσίασε «έξυπνες» λύσεις διαχείρισης και ελέγχου του κόστους και της κατανάλωσης ενέργειας, μέσα από ένα ταξίδι από το παρόν στο μέλλον της ενέργειας, με όλα τα νέα και τις τάσεις της αγοράς. Παρόντες ήταν μεγάλοι εμπορικοί και βιομηχανικοί υφιστάμενοι καθώς και δυνητικοί πελάτες της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα που παρουσιάστηκε, αφορούσε τη μετάβαση της Ενεργειακής αγοράς στην νέα ψηφιακή εποχή, τον μετασχηματισμό των παρόχων ενέργειας (utilities) σε παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών και πώς η Protergia, με ένα δυνατό και επιθετικό στρατηγικό πλάνο σε Εφαρμοσμένη έρευνα και καινοτομία, θα ακολουθήσει τις εξελίξεις και θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή.

Ακόμα, έγινε αναφορά στις νέες directives της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Clean Energy Package, CEP), ανάλυση του ρόλου του “prosumer” και πως αυτός ο «ενεργός πελάτης» θα γίνει τελικά ο καλύτερος συνεργάτης των εταιρειών ενέργειας, κάτω από τη νέα ενεργειακή αγορά (target model) και των νέων ευκαιριών που πλέον ανοίγονται. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την ανάλυση της στρατηγικής καινοτομίας της Protergia για τα επόμενα χρόνια, τους βασικούς κάθετους πυλώνες για έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών και τις διαδικασίες «εταιρικής καινοτομίας» έχουν εφαρμοσθεί για το μετασχηματισμό της Protergia σε μία μοντέρνα ψηφιακή καινοτόμο εταιρεία ενέργειας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Εμπορικός Διευθυντής Λιανικής της Protergia, κος Θωμάς Φιλίππου, οποίος παρουσίασε την Protergia και τη MYTILINEOS, ως τη Νο.1 εταιρεία ενέργειας της χώρας με πάνω από 165.000 συνδρομές. Ακολούθησαν οι αλλαγές στο τοπίο της ενέργειας, η νέα δομή και το target model όπως αυτά διαμορφώνονται, από τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Ενέργειας Λιανικής κο. Γεώργιο Ναζίρη, ενώ ο Προϊστάμενος Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών κος Ιωάννης Σπύρου, παρουσίασε την πλήρη γκάμα Ενεργειακών Λύσεων B2B και τις περιπτώσεις πραγματικών εφαρμογών με τις οποίες μεγάλοι Βιομηχανικοί και Εμπορικοί πελάτες ανακαλύψαν «κρυμμένες» δυνατότητες εξορθολογισμού, εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Έμφαση δόθηκε και στην Καινοτομία που η Protergia πρεσβεύει, όπου μέσω της ομιλίας του επικεφαλής του τμήματος Εφαρμοσμένης Έρευνας & Ανάπτυξης, κου Βασίλη Νικολόπουλου, η Protergia απέδειξε ότι διαθέτει πλήρεις δυνατότητες παροχής λύσεων προστιθέμενης αξίας στο παρόν, καθώς και το ότι διαθέτει το πλάνο για να πρωταγωνιστήσει δυνατά στον τομέα αυτό και στο μέλλον.

Η SenseOne συνεργάτης της Protergia και εταιρεία πρωτοπόρος στην αυτοματοποίηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που βασίζεται στο IoT, έκλεισε την ημερίδα με τους Παναγιώτη Καμπισιούλη και Λία Μπαρμπατούρα να παρουσιάζουν το πώς η τεχνολογία αλλάζει το τοπίο και με ποιους τρόπους μπορεί αυτό να επιτευχθεί καλύτερα.

Η επόμενη μέρα στην Protergia έχει ήδη αρχίσει. Στην Protergia, τον κορυφαίο προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, όλα γίνονται πραγματικότητα.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024