Από πολυτελή κοσμήματα μέχρι κομμάτια υψηλής ραπτικής, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ παραμένει και μετά τον θάνατο της, ένα αιώνιο είδωλο μόδας. Μαζί με το πάθος της για πολυτελή ζωή, πολλούς γάμους και διαμάντια, η Τέιλορ κατείχε μια απίστευτη γκαρνταρόμπα!

Τώρα, μυθικά ρούχα και κοσμήματα από την αξιοζήλευτη συλλογή της πρόκειται να δημοπρατηθούν τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι δημοπρασίες θα πραγματοποιηθούν από τις δημοπρασίες Julien’s στην Καλιφόρνια στις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου, ενώ η κεντρική δημοπρασία αναμένεται να καθηλώσει καθώς πολλά από τα υπάρχοντα της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού  – συμπεριλαμβανομένης της υψηλής τέχνης, ενός δερμάτινου Versace και πολλών Cartier – θα τεθούν για δημοπρασία.

Ένα ξεχωριστό στοιχείο, το οποίο θα κερδίσει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον από τους συλλέκτες, είναι η ανοιχτόχρωμη μπλε τουαλέτα Edith Head, την οποία η Τέιλορ φορούσε στην πρεμιέρα του 1974 της Entertainment’s, υπολογίζεται σε $ 4.000 έως $ 6.000 και είναι σε άψογη κατάσταση.

Η ίδια η ηθοποιός είχε διατηρήσει άψογα και τεκμηριωμένη αυτή τη συλλογή καθιστώντας την μία από τις σημαντικότερες συλλογές που θα έρθουν στη δημοπρασία τα τελευταία χρόνια.

«Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν μία από τις μεγαλύτερες ιέριες της μόδας στον κόσμο. Αυτή η δημοπρασία θα αντιπροσωπεύει μερικές από τις σημαντικότερες ενδυμασίες της που δημιουργήθηκαν από μερικούς από τους πιο διάσημους σχεδιαστές, » δήλωσε ο Darren Julien, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των δημοπρασιών της εταιρείας δημοπρασιών Julien. «Η ίδια κατείχε πάντα όλα τις τα ρούχα, πράγμα που κάνει τη δημοπρασία αυτή απαράμιλλη, για τις περισσότερες δημοπρασίες στον κόσμο της μόδας και του Χόλιγουντ».