Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Διεθνής δύναμη-χωροφύλακας στα ανοιχτά του Ιράν

ΗΠΑ : Διεθνής δύναμη-χωροφύλακας στα ανοιχτά του Ιράν

Οι ΗΠΑ καταρτίζουν σχέδιο βάσει του οποίου διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός θα φρουρεί τα στρατηγικής σημασίας ύδατα στα ανοικτά του Ιράν αλλά και της Υεμένης.

Οι ΗΠΑ καταρτίζουν σχέδιο βάσει του οποίου διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός θα φρουρεί τα στρατηγικής σημασίας ύδατα στα ανοικτά του Ιράν αλλά και της Υεμένης, δήλωσε ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη και σιίτες αντάρτες που υποστηρίζονται από την Ισλαμική Δημοκρατία για σειρά επιθέσεων στην περιοχή.

«Συζητάμε με πολλές χώρες»

«Συζητάμε τώρα με πολλές χώρες για να δούμε εάν μπορούμε να συγκροτήσουμε συνασπισμό ο οποίος θα εγγυάται την ελευθερία της ναυσιπλοΐας τόσο στα Στενά του Ορμούζ, όσο και στο Μπαμπ αλ Μάντεμπ», δήλωσε ο στρατηγός του σώματος Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ.

«Θεωρώ λοιπόν ότι πιθανόν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα διαπιστώσουμε ποιες χώρες έχουν την πολιτική βούληση να υποστηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία και κατόπιν θα συνεργαστούμε άμεσα με τις ένοπλες δυνάμεις τους για να καθοριστούν τα μέσα και οι πόροι που θα χρειαστούν γι’ αυτό», συμπλήρωσε ο στρατηγός Ντάνφορντ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024