Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Επίδειξη ποιότητας και βάθους ρόστερ στο 1-1 με Αμβούργο

Ολυμπιακός : Επίδειξη ποιότητας και βάθους ρόστερ στο 1-1 με Αμβούργο

Σκόραρε ο Σεμέδο στο 80', «έλαμψε» ο Τζολάκης που έπιασε πέναλτι στο 25' στο φιλικό 1-1 του Ολυμπιακού με το Αμβούργο - Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι διαθέτουν πολλές ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ τους

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους ολοκληρώθηκε με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την εικόνα που έδειξε η ομάδα του στο τελευταίο φιλικό με αντίπαλο το Αμβούργο.

Οι Πειραιώτες μπορεί να ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τη γερμανική ομάδα, στο πιο δυνατό φιλικό που έδωσαν στο εξωτερικό, αλλά η εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο ήταν εξαιρετική. Οι νεαροί Τζολάκης, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς, Γιάννης Μασούρας άρπαξαν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους έδωσε ο Πορτογάλος τεχνικός. Ο νεαρός πορτιέρο μάλιστα απέκρουσε πέναλτι στο 25’, ενώ είχε άλλες δύο πολύ καλές επεμβάσεις.

Ο Σέρβος ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι πολύ καλός και δημιούργησε πολλά προβλήματα με τις ατομικές του ενέργειες, ενώ εξαιρετικός ήταν και πάλι ο Σεμέδο. Ο Πορτογάλος σέντερ μπακ είχε πολύ καλές τοποθετήσεις στην άμυνα, ενώ στο 80’ πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ με μία αρχοντική κεφαλιά.

Ολοι όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με τον Ολυμπιακό να κάνει επίδειξη ποιότητας και βάθους του ρόστερ του. Οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο πολλά από τα στοιχεία που τους ζητάει ο Πέδρο Μαρτίνς και έδωσαν στους φιλάθλους τους μια… γεύση από την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει ο Πορτογάλος. Ο Ιβηρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει στα χέρια του πάρα πολλές λύσεις, γεγονός που του δημιουργεί ένα ευχάριστο πονοκέφαλο. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι στο 67’ όταν έγινε αλλαγή ο Φορτούνης, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Βαλμπουενά!

Οι Πειραιώτες πλέον επιστρέφουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους ενόψει των παιχνιδιών με την Βικτόρια Πλζεν για τα προκριματικά του Champions League, με τον Πέδρο Μαρτίνς να αποχαιρετά την Αυστρία ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από τη δουλειά που έκαναν οι παίκτες του στις προπονήσεις. Το επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό είναι αυτό με την Νότιγχαμ Φόρεστ στις 16/7 στο Καραϊσκάκη. Ένα σπουδαίο παιχνίδι, που θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε ενόψει των αγώνων με τους Τσέχους.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού εφάρμοσε πιστά το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς, με τους Ερυθρόλευκους να πιέζουν ψηλά και να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των Γερμανών. Η πίεση ψηλά άλλωστε είναι κάτι που ζήταγε ο Πορτογάλος τεχνικό σε όλα τα φιλικά του Ολυμπιακού σε Πολωνία και Αυστρία και ένα από τα στοιχεία που έχουν δουλέψει πολύ οι Πειραιώτες σε αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους.

Επιασε πέναλτι ο Τζολάκης

Η πρώτη φάση για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στα καρέ του Αμβούργου έγινε στο 16’, όταν ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς πίεσε, έκλεψε την μπάλα, έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Μίκελ βγήκε και μπλόκαρε προ του Σολδάνο. Στο 20’ οι Γερμανοί απείλησαν με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ο Νάρεϊ έκανε το γύρισμα, ο Ελληνας αμυντικός σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζολάκη. Στο 25’ το Αμβούργο κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιάννη Μασούρα στον Γιάτα. Μια φάση, στην οποία πάντως δεν φάνηκε να υπάρχει σπρώξιμο από τον μπακ των Πειραιωτών.

Ο Γουντ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Τζολάκης αντέδρασε σωστά, απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το μηδέν. Ο νεαρός τερματοφύλακας έδειξε τα αντακλαστικά του και κέρδισε με το σπαθί του το απλόχερο χειροκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς. Τρία λεπτά αργότερα οι Γερμανοί απείλησαν και πάλι, αυτή τη φορά με τον Ντούτσιακ. Και πάλι όμως ο Τζολάκης είχε την απάντηση. Ο 17χρονος γκολκίπερ έπεσε και απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ, δείχνοντας και πάλι πολύ καλά στοιχεία.

Ανέβηκε ο Ολυμπιακός

Μετά το μισάωρο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε σιγά σιγά να δημιουργεί φάσεις στα καρέ του Αμβούργου. Στο 31’ οι Πειραιώτες συνεργάστηκαν άψογα, ο Φορτούνης έδωσε στον Ραντζέλοβιτς, αυτός άνοιξε με φανταστικό τρόπο την μπάλα στον Τσιμίκα, αλλά η σέντρα του «ερυθρόλευκου» μπακ ήταν δυνατή. Ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης βρήκε τον Ντουρμισάι, αυτός μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να κοντρολάρει, αλλά εν τέλει σούταρε εκτός ισορροπίας, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 38’ οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι, μετά από σέντρα του Τσιμίκα, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Γιάννη Μασούρα. Ο 22χρονος έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε σέντρα – σουτ, αλλά ο Μίκελ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να δείχνει πολύ καλά στοιχεία.

Επεσε ο ρυθμός, πολλές αλλαγές

Το πρώτο κομμάτι του δεύτερου ημιχρόνου κύλησε χωρίς να υπάρξουν φάσεις στα καρέ των δύο ομάδων, με τον προπονητή του Αμβούργου στο 61’ να προχωράει σε μαζεμένες αλλαγές. Στο 63’ ακολούθησε ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να αντικαθιστά τον Τζολάκη με τον Σιαμπάνη. Στο 66’ ο Ιβηρας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δεύτερη αλλαγή, όταν ο Κώστας Φορτούνης δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού άφησε τη θέση του στον Βαλμπουενά, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να παίζει στον άξονα πίσω από τον επιθετικό. Στη συνέχεια ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε άλλες τέσσερις αλλαγές, με τον Γιάννη Μασούρα να παίρνει τη θέση του Ντουρμισάι στο 75’ και τους Σουντανί, Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης να αντικαθιστούν τους Ανδρούτσο, Σουρλή και Ραντζέλοβιτς.

Αρχοντική κεφαλιά από τον Σεμέδο και 1-0

Στο 80’ ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Σεμέδο! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, έστειλε την μπάλα στην καρδιά της μικρής περιοχής του Αμβούργο και ο Πορτογάλος με ωραία αρχοντική κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ιβηρα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ισοφάριση για το Αμβούργο

Στο 87’, ωστόσο, οι Γερμανοί ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Χίντερζεερ. Ο παίκτης του Αμβούργου κέρδισε την κόντρα από τον Σιαμπάνη και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στο 89’ ο Γιώργος Μασούρας προσπάθησε να γίνει ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον αντίπαλο πορτιέρο. Ετσι, το 1-1 παρέμεινε μέχρι τη λήξη, με τον Ολυμπιακό πάντως να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία και τον Πέδρο Μαρτίνς μένει ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας στο πιο δυνατό φιλικό.

Ολυμπιακός: Τζολάκης (64’ Σιαμπάνης), Γιάννης Μασούρας, Αβ. Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Τσιμίκας, Σουρλής (80’ Γκιγιέρμε), Ανδρούτσος (80’ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς (80’ Σουντανί), Φορτούνης (67’ Βαλμπουενά), Σολδάνο (85’ Κάιπερς), Ντουρμισάι (75’ Γιώργος Μασούρας)

Αμβούργο: Μίκελ, Γκιάμερα (62’Βίντσχαϊμερ) , Φαν Ντρόνχελεν, Παπαδόπουλος (62’ Βάγκνομαν), Λάιμπολντ (62’ Σάκαϊ), Μόριτς (62’ Εζτσάν), Ντούτζακ (46’ Κίτελ), Νάρεϊ, Γουντ (62’ Χίντερζεερ), Τζάτα (62’ Γιότας), Φάιν.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024