Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Twitter απαγορεύει τις προσβολές προς θρησκευτικές ομάδες

Το Twitter απαγορεύει τις προσβολές προς θρησκευτικές ομάδες

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες του κοινωνικού δικτύου για την προσβλητική συμπεριφορά, εφεξής θα απαγορεύονται απαξιωτικοί όροι στα αγγλικά όπως «αρουραίοι», «σκουλήκια», «ιοί» και «βρώμικα ζώα», όταν χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν θρησκευτικές ομάδες.

Πιο αυστηροί θα είναι οι κανόνες του Twitter από σήμερα όσον αφορά στις προσβολές που απευθύνονται σε θρησκείες.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες του κοινωνικού δικτύου για την προσβλητική συμπεριφορά, εφεξής θα απαγορεύονται απαξιωτικοί όροι στα αγγλικά, , όταν χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν θρησκευτικές ομάδες. Η πλατφόρμα έδωσε και παραδείγματα τέτοιων όρων, όπως «αρουραίοι», «σκουλήκια», «ιοί» και «βρώμικα ζώα».

Αναρτήσεις που περιέχουν τέτοιους χαρακτηρισμούς θα διαγράφονται, εφόσον γίνει αναφορά (report) από άλλους χρήστες.

Εάν τα προβληματικά τιτιβίσματα έγιναν στο παρελθόν, ο χρήστης που τα δημοσίευσε δεν θα τιμωρείται με αναστολή λογαριασμού, καθώς οι κανόνες δεν ίσχυαν τότε, όμως οι αναρτήσεις θα εξαφανίζονται.

Το Twitter, όπως και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει δυσκολευτεί να βρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία του λόγου και την καταπολέμηση tου μίσους ή του προκλητικού λόγου.

Στην ανακοίνωσή του, το Twitter σημειώνει πως κατέληξε στην σημερινή απόφαση μετά από «μήνες συζητήσεων» και συστάσεων από χρήστες και εμπειρογνώμονες.

Η πολιτική του Twitter ήδη απαγορεύει την διάδοση στερεότυπων για θρησκευτικές ομάδες. Για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται σε χρήστες να υποστηρίζουν πως όλοι οι πιστοί μίας θρησκείας είναι τρομοκράτες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024