Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα απρόοπτα της ορκωμοσίας: H ξεχασιάρα Ζαχαράκη και ο... μπερδεμένος Δήμας

Τα απρόοπτα της ορκωμοσίας: H ξεχασιάρα Ζαχαράκη και ο… μπερδεμένος Δήμας

Ολα τα παραλειπόμενα!

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση το μεσημέρι της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, η πύλη του Προεδρικού Μεγάρου λίγο μετά τις 11:30 το πρωί γέμισε ωραίες παρουσίες, μιας και οι σύζυγοι των περισσότερων υπουργών έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις όμορφες δημιουργίες που επέλεξαν να φορέσουν για την περίσταση.

Η είσοδος του Προεδρικού Μεγάρου κατακλύστηκε επίσης από κάμερες, καθώς δεν ήταν λίγοι οι υπουργοί που έκαναν δηλώσεις πριν ορκιστούν.

Πάντως την ώρα της ορκωμοσίας και (συγκεκριμένα της ορκωμοσίας μίας νέας κυβέρνησης) δεν έλειψαν και μερικά απρόοπτα, καθώς όπως ανέφερε στις κάμερες και η Σοφία Ζαχαράκη οι περισσότεροι εκ των νέων υπουργών είναι… «πρωτάκια».

Το πρώτο απρόοπτο, λοιπόν, συνέβη όταν η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, πήγε να υπογράψει το σχετικό πρωτόκολλο.

Εκεί η ίδια αποχώρησε χωρίς να χαιρετήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Οταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάλαβε πως η Σοφία Ζαχαράκη είχε ξεχαστεί, της έριξε ένα απορημένο βλέμμα καθώς αφού υπέγραψε, τους προσπέρασε όλους.

Εν τέλει, μόλις εκπρόσωποι της Προεδρίας έκαναν νόημα στην κυρία Ζαχαράκη, η υφυπουργός Παιδείας επέστρεψε με γοργά βήματα και για να χαιρετήσει τους κ. Παυλόπουλο, τον Μητσοτάκη και τον Ιερώνυμο, με τον πρωθυπουργό να ξεσπά σε γέλια.

Απρόοπτο είχε και ο νέος υφυπουργός και αρμόδιος για την Ερευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμα.

Ο γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Στ. Δήμα, κατέβαινε την Ηρώδου Αττικού με τα πόδια προκειμένου να μπει στο Προεδρικό Μέγαρο και να ορκιστεί. Εκανε, όμως, λάθος και μπήκε στο διπλανό… Μέγαρο Μαξίμου.

Ευτυχώς η φρουρά τον ειδοποίησε ότι η ορκωμοσία ήταν μερικά μέτρα πιο κάτω.

Πάντως εκτός από απρόοπτα, υπήρξαν και οι… εκπλήξεις καθώς την παράσταση έκλεψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατά την διαδικασία ορκωμοσίας άρχισε να ψέλνει μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο.

Μάλιστα ο νέος υπουργός Aνάπτυξης και Επενδύσεων έδωσε λίγο νερό στον γιο του μετά την λήξη της ορκωμοσίας. Την γλυκιά αυτή στιγμή κατέγραψε και ο φωτογραφικός φακός.

Ενα επίσης όμορφο στιγμιότυπο που κατέγραψε ο φακός ήταν η στιγμή που η Τζένη Μπαλατσινού σκουπίζει το μέτωπο του Βασίλη Κικίλια μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024